Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin ‘Engelsiz Adana Yolunda Vekiller Konuşuyor’ programına katılan MHP’li milletvekili adayları, engellilerin sorunlarıyla ilgili çözüm önerilerini aktardı.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Engelsiz Adana Yolunda Vekiller Konuşuyor' programında MHP Adana milletvekili adayları ağırlandı. Engelli örgütlerinin yöneticileri ve engelli vatandaşlarla ile bir araya gelen milletvekili adayları, sorunları dinleyerek çözüm önerilerini sundu. Engellilerin toplumun aynası olduğunu belirten MHP Adana milletvekili adayı Abdülkadir Yuvalı, "MHP olarak ilk sözümüz engellilerin toplum ile bütünleşmesini sağlamak, onları farklı görmemek. Bana göre zaten asıl onları farklı görenler engellidir. Çünkü kendi toplumunu göremiyorlar. Doğum öncesi ve sonrası anne ile ilgili önlemlerin mutlaka alınması gerekir." dedi. Engelli bakım hizmetlerinin sosyal bir hak olarak kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Yuvalı, şunları ekledi: "Eğitimdeki eşitsizlik mutlak surette giderilmelidir. İstihdam konusunda yasaların öngördüğü şekilde engelli kardeşlerimiz için ayrılmış olan kotanın tamamı doldurulmalıdır. Engellilerin aile kurmaları konusunda da gerekli önlemler alınmalıdır. Eğer bunu Adana'ya indirgeyecek olursak engelli vatandaşlar için spor alanları kesinlikle hazırlanmalı, müsabakalar tertip edilmeli, ulusal ve uluslararası düzeyde yarışmalara katılmaları sağlanmalıdır ki özgüvenleri gelişsin, hayata bağlansınlar ve geleceği yakalasınlar."

HAYATI KOLAYLAŞTIRMALI

Engelli bireylerin durumlarından en çok etkilenenlerin anneleri ve aileleri olduğunu belirten MHP adayı Ayla Emrahoğlu ise "Engelliler için hayatı kolaylaştırmaya çalışmak, daha güzel bir hayat yaşamalarını sağlamak birincil amacımızdır." ifadelerini kullandı.

MHP’li aday Ali Aydın da toplumun en önemli sorunlarından birinin, engellilerle ilgili farkındalığın henüz istenilen düzeyde sağlanamaması olduğunu ifade etti.
Asıl mesleğinin hekimlik olduğuna dikkat çeken adaylardan Adem Gündoğan ise şunları söyledi: "Mesleğim boyunca insanların doğumundan ölümüne kadar geçen süreçte hiçbir fiziksel engeli olmaması, oluşmuş fiziksel engelin ortadan kaldırılması ya da oluşmuş fiziksel engeli en aza indirgemek için çabaladım."

Editör: TE Bilisim