LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya 3. sıra milletvekili adayı Tarkan Akıllı,
siyasi iktidar mensuplarının 'biz iktidar gidersek yaşlı aylıklarının kesilecek' şeklinde kara propaganda sözlerine kimsenin itibar etmemesi gerektiğini söyledi.

Akıllı, Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde seçim çalışması yaptı. Gündoğmuş ilçesinde yaşlıları sorunlarını dinleyen Akıllı, MHP olarak vatandaşlara daha fazla yardımda bulunacaklarını kaydetti. Akıllı, "Halen her ne isim altında olursa olsun taşıdığı şartlar itibariyle sosyal yardım ve destek alan hiçbir vatandaşımızın aldığı yardım ve destek kesilmeyecek iktidarımızda da devam edecektir. 65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 300 liraya yükseltilecektir." diye konuştu.
Ülkede emeklilerin zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüğünün altını çizen Tarkan, emeklilik hakkı kazanmasına rağmen binlerce insanın AK Parti iktidarının uygulamalarından dolayı emekli olamadığını ifade etti.

İşe girdiği tarihte tabi olduğu mevzuata göre emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayılarını tamamlayan ancak yaş düzenlemesi nedeniyle emekli olamayanların mağduriyetlerinin giderileceğini vurgulayan Akıllı sözlerini şöyle sürdürdü: "Emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve yaş şartını tamamlayan ancak prim gün sayısını dolduramayan ve doldurma imkanı da bulunmayan vatandaşlarımıza, borçlanma imkanı verilerek emekli olabilmeleri sağlanacak. Emeklilere, her yıl mart ve eylül ayı içinde emekli destek ödeneği adı altında iki aylık net asgari ücret tutarında 2 bin 800 lira ödeme yapılacak."

Akıllı, MHP iktidarında halka yerinde hizmet kapsamında eskiden olduğu gibi belde ve köylerin yine eski tüzel kişiliklerine kavuşacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim