LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin kapanan belediyelerin mallarının paylaşımında pastanın iyi taraflarını sahiplendiğini savundu. Çakıroğlu, Büyükşehir Belediyesi’ni Ortahisar Belediyesi’ni kaale almamakla suçladı.

Ortahisar Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri düzenledikleri basın toplantısında, Büyükşehir ve Ortahisar belediyesinin bir yıllık icraatlarının değerlendirdi. Ortahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Ortahisar Belediyesi’nin doğumunun kusurlu olduğunu söyledi. ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı ile hareket edildiği için gelinen süreçte de sıkıntılar yaşandığını ifade eden Çakıroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Gevzi Gümrükçüoğlu’nun ‘ilçe belediyelerine borç bırakmadık’ sözünün gerçeği yansıtmadığını savundu. Ortahisar’a, Paylaştırma Komisyonu’ndan gelenlerin mal artıkları olduğunu söyleyen Çakıroğlu, “6 metrekare, 3 metrekare metruk çeşmedir, çay alım yeredir, cami, imam evi, buna benzer beş para etmeyen şeyleri toplanmış ve belli bir metre kare bulunmuş ve sanki Trabzon’un merkezinde 50 bin metrekare arsa bahşedilmiş ve bu arsanın maliyetiyle varolan borçlar sıfır sayılabilecek değerdeymiş gibi gösterilmişler. Hem kamuoyu yanıltılmış, hem de yanlış üzerine bir yanlış daha yapılmıştır. Makine parklarında hurda veya işe yaramayanlar ilçe belediyesine bırakılmış. Pastanın iyi tarafını Büyükşehir sahiplenmiştir.” dedi.

“TIKANAN TUVALETİ AÇMAK İÇİN OKULDAN PARA İSTEDİLER”
Eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen belediye yetkililerinin skandal bir karara imza attıklarını belirten MHP’li Çakıroğlu, Pelitli Ahmet Can Bali Lisesi'nin tıkanan tuvaletlerinin açılması için talep ettiği faun aracının talep edilen para yatırılmadığı için okula gönderilmediğini iddia etti. Üstelik o aracın da kapanan Pelitli Belediyesi’nde kaldığını söyleyen Çakıroğlu, “Pelitli'de bulunan Ahmet Can Bali Lisesi'nin tuvaletleri tıkandığı için belediye aranarak faun isteniyor. Belediyeden, ‘160 TL yatırırsanız geliriz’ diyorlar. Parayı yatırmadıkları için okulun tuvaleti hala çalışmıyor.” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde faun, vidanjör gibi cihazların ibadethaneler haricindeki yerlerde kullanımında para alınacağının karara bağlandığını dile getiren Çakıroğlu, özel mülkiyetlerde bu hizmetin parayla verilebileceğini, ancak okullardan para istenmesini anlayamadıklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Ortahisar Belediyesi’ni kaale almadığını savunan Çakıroğlu, her iki belediyenin de aynı partiden olmasına rağmen aralarında rekabet yaşandığını iddia etti. İki belediyenin aynı partiden olmasının üstünlük ve fayda olarak gösterildiğine dikkat çeken Çakıroğlu, “Ben mecliste de söyledim; Büyükşehir’e Ortahisar’ı tokatlanmayın. Bizi kaale almıyorlar. Ortahisar Belediye Meclisi’nden geçen birçok proje, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme bile almamıştır.” ifadelerini kullandı.





Editör: TE Bilisim