İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 12,5 yıllık cumhuriyetin reklam arası olan siyasi iktidarın 8 Haziran'nda biteceğini söyledi.

Ülkenin süratle diktatörlüğe doğru gittiğini belirten Mehmet Günal, siyasi iktidarın, dış politikada sınıfta kaldığını, 'sıfır sorun derken sırf sorunlu' hale getirdiklerini kaydetti. Aynı zamanda 7 Haziran seçimlerinde partisinden Antalya'dan 1. sıra milletvekili adayı olan Günal, Antalya'da seçim irtibat ofisinin açılışının da konuşan Günal, 2 dönemdir Meclis'te görev yaptığını, siyasi iktidarın emrinde olan yandaş basının ülke gerçeklerini milletten sakladığını ifade etti. Siyasi iktidarın, yanlış dış politikaları neticesinde ülkeleri bölünme noktasına getirdiğini ileri süren Günal, bu sebeple 7 Haziran seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.

"SIFIR SORUN DEDİLER HER TARAFI SORUNLU HALE GETİRDİLER"

Dış politikada sıfır sorun derken sırf soruna geldiğinin altını çizen Günal," Evet işsizliği çözeceğiz derlerken kriz sonrası oluşan 10.3’ün üzerinde 11.3 işsizlik oranına geldik. Yani her 5 gençten 1’i resmi rakamlara göre işsiz. Neresinden bakarsanız bakın 4 üniversite mezunundan 1’i işsiz durumdadır. Bütün çocuklarımız işsiz. Şimdi milliyetçi gezinen şimdi birkaç filmle milliyetçi geçinen milletimizle alay eder gibi aklımızla alay eden dün milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyleyen 3 gün sonra şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu’nun adını anan ama mektubun sonrasını okumayan açıkçası iyice sapıtmış birisiyle karşı karşıyayız. Diktatörlüğe doğru gitmekteyiz. Bugün bunu oyluyacağız.12 yıldır iktidardalar yaşananlara karşı ise çıkıyor faiz lobisi diyor, Merkez Bankasına çakıyor. Şaşırıyoruz. Kimisi frenci olmuş,kimisi gazcı olmuş. Kimisi Gül’cü olmuş kimisi Erdoğancı olmuş. Bize tiyatro oynuyorlar. Arada olan size ve bize oluyor." diye konuştu.

Habur sınır kapısından dönenlere törenler yapanlara, Oslo’da görüşme yapanlara, masalarda pazarlayanlara milletin 7 Haziran'da sandıkta gereken cevabı vereceğini vurgulayan Günal, siyasi iktidarın dün söylediğini bugün yalanlayan ve milletin zekasıyla alay eder konumda siyaset yaptığının altını çizdi. Günal, sözlerini şöyle sürdürdü:" Sonra dönüyor Dolmabahçe’de beynim dediğiniz danışmanınız Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, el sıkışıyor. “Benim haberim yok.” diyorsunuz. Böyle bir şey olmaz. Bunlardan kurtulmak zorundayız. Biz MHP olarak yapıcı, yol gösterici, uzlaşmacı muhalefet anlayışı sergiledik.Ülkemizin ve milletimizin lehine olan birçok şeyin altına imza attık. Birçok torba kanunu çıkartırken arasına haram ile helali karıştırdılar."

AKP'lilerin deyimiyle 12,5 yıllık cumhuriyete verilen reklam arasının 8 Haziran’da sona ereceğini ifade eden Günal, bu seçimin aynı zamanda hırsızlardan yolsuzlardan hesap sorulacağı için tarihi öneme sahip olduğuna vurgu yaptı. Bu seçimin yoksulluğa yolsuzluğa çare bulmak için önemli olduğuna işaret eden Günal, bu seçimin bölücülüğe ihanete ayrıştırmaya son vermek için son şans olduğunu dile getirdi.

"ÖNCE ÜRETİM DİYECEĞİZ"

MHP olarak Türk halkının her kesimine hitap eden bir seçim beyannamesiyle 2023 lider ülke hedefimize önümüzdeki seçimde milletin kendilerine vereceği yetki ve Allah'ın izniyle bu sorunların üstesinden geleceklerinin altını çizen Günal, "Önce üreten yatırım yapan ihracat yapan sanayi hamlesi başlatan bir ekonomik yapı oluşturacağız. Her kafadan ses çıkan ekonomi yönetimi olmayacak. Bütün yetkilerin bir arada toplandığı bir Ekonomi bakanlığı oluşturacağız. Çiftçimize, emeklimize, memurumuza, esnafımıza, işçimize, Polisimize, öğretmenimize tüm kesime bu 12,5 yıllık tahribatın öncelikle etkisini nispeten azaltacak ve önleyecek önlemler getireceğiz. Bunun ardından yapacağımız büyüme ile yatırım hamlesiyle ilk olarak 2023 Lider ülke 2053 Süper Güç yapacağız. Antalya bizimle yürürse, Türkiye bizimle beraber yürürse 12,5 yıllık Cumhuriyetin reklam arası 8 Haziran’da bitecektir. Zaten onlarda bunu anketlerde gördükleri için çırpınıyorlar. Onun için AKP sahte milliyetçilik oynuyor." ifadesini kullandı.


Editör: TE Bilisim