LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
MHP Kayseri Develi İlçe Başkanı Adnan Köksal, ilçede yaşanan son olayları büyük üzüntü içerisinde karşıladıklarını dile getirdi. Köksal, ilçelerinde ve ülke genelinde yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Ahlaki çöküntü ve sosyal çürümenin her alana yansıdığı, adaletin ve liyakatın hiçe sayıldığı bu dönemde; tek dertleri sözüm ona kendi muhafazakarlarını zenginleştirmek olan bu iktidar ve onun yerel uzantıları; artık kafalarını kumdan çıkartıp kendileri zenginleşirken vatandaşın ne sıkıntılarla boğuştuğunu görmelidirler.” dedi.

“Son aylarda ilçemizde meydana gelen, üzücü ve iğrenç olaylar silsilesi hepimizi derinden etkilemiştir” diyerek tepkisini dile getiren MHP’li İlçe Başkanı Köksal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Nasıl bu noktaya geldik sorusunu sormak artık hepimize farz olmuştur. Toplum olarak bizi bu utanca sürükleyen şartların ve anlayışın ortadan kaldırılması hepimizin üzerine düşen tarihi bir sorumluluk olmuştur. Hiç şüphe yok ki gerek ilçemizde gerekse memlekette meydana gelen olayların en büyük sorumlusu dini hükümleri göz ardı ederek dindar ve muhafazakar görüntüyü öne çıkaran, ibadeti bir gösteriş gibi algılayan AKP zihniyetidir. İslam inancını kendilerine göre yorumlayanların, bakara makara yapanların, liderlerini haşa peygamber görenlerin, bal tutan parmağını yalar diyerek rüşvet ve yolsuzluğa tavan yaptıranların, Kur’an ayetlerini pasta yaptırıp kesenlerin yönettiği bir ülkede gençlerimizin hali ortadadır. Dindar nesil yetiştireceğiz diyerek Milli Eğitimi yazboz tahtasına çeviren bu zihniyet, nihayetinde kindar bir nesil ortaya çıkarmıştır.”

İlçe Başkanı Köksal, okullardaki eğitim yönü ortadan kaldırılarak öğretmenlerin yetiştirdikleri nesilleri kendi elleriyle şekillendirme avantajının ellerinden aldığını dile getirdiği açıklamasını şöyle sürdürdü: “Öğretmenlerimiz, paylaşmayı, kardeşliği, masumiyeti, ahlakı veremeyince, sadece paraya önem veren bencil bir nesil ortaya çıkmıştır. Avrupa Birliği hayaliyle örf ve adetlerimiz üzerinde tahribat yapılmasına göz yumulması, magazin kültürünü öne çıkarmış, televizyonlardaki denetimsiz ve bilinçli yayınlar nedeniyle gençlerimiz büyük bir ahlaki çöküntü içerisine girmiştir. AKP iktidarı tarafından zinanın suç olmaktan çıkarılması, geçim sıkıntısı ve boşanmaların artması geleceğimiz açısından korkutucu ve kontrolsüz bir gençlik oluşturmuştur. Baskı ve dayatmalarla ülke yönetmeye kalkışan, kendileri gibi düşünmeyen her kesime pervasızca saldıran iktidar; toplumsal bir gerginlik ortaya çıkarmış, Ayrışma ve gerilim ortamı her alana yansımış, Özellikle gençlerimiz üzerinde şiddet eğilimini körüklemiştir. Açılım süreci safsatasıyla uyuşturucu piyasasını elinde bulunduran terör örgütü; kendisine rahat bir zemin bulmuş, bu sayede uyuşturucu kullanımı ilköğretime kadar inmiştir.”

"DÜN BAŞKALARININ ÇOCUKLARININ BAŞINA GELEBİLECEK OLAYLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZINDA BAŞINA GELEBİLİR"

MHP’li İlçe Başkanı, yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Ahlaki çöküntü ve sosyal çürümenin her alana yansıdığı, adaletin ve liyakatın hiçe sayıldığı bu dönemde; tek dertleri sözüm ona kendi muhafazakarlarını zenginleştirmek olan bu iktidar ve onun yerel uzantıları; artık kafalarını kumdan çıkartıp kendileri zenginleşirken vatandaşın ne sıkıntılarla boğuştuğunu görmelidirler. Bu nedenler ve yarattığı sonuçlar, ülkemizde olduğu gibi Develi'mizde de kendini göstermiş. Dün başkalarının çocuklarının başına gelebilecek üzücü olayların yarın bizim çocuklarımızın da başına gelebileceği gerçeğini hepimize göstermiştir. Bu nedenle önce ailelerin sonra da yetkililerin üzerine düşen sorumlulukları ivedilikle yerine getirmeleri önem arz etmiştir.” şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: TE Bilisim