Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara Davraz Mahallesi Yeni Çarşamba Pazarı içerisinde hizmet veren Gıda ve Giyim Bank’ta incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, şehirdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara Gıda Bank’tan aylık 150 liralık alışveriş imkânı sunulduğunu söylerken, Giyim Bank’tan da yine ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz olarak giyimlerini karşılayabildiğini söyledi. Başkan Günaydın vatandaşlara da çağrıda bulunarak, ihtiyaç sahibi olup da belediyeye müracaat edemeyen kişilerin, ailelerin kendilerine bildirilmesini istedi.

Belediye olarak sosyal yardım konuları üzerinde hassasiyetle durduklarını belirten Başkan Günaydın, Giyim Bank’la ilgili olarak, vatandaşların ihtiyaç fazlası olan kıyafetlerini buraya getirdiklerini, kendilerinin bu giyimleri ayırdıklarını ve kullanılabilir durumda olanların, yıkandığını ve ardından ütülenerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti. Başkan Günaydın, “Giyim Bank’tan ihtiyaç sahiplerimiz ücretsiz olarak faydalanıyor. Vatandaşlarımız ‘ihtiyaç fazlası giyim eşyalarını nereye verelim’ diye düşünmesinler. Biz burada bunları kabul ediyoruz. Başarılı bir şekilde giyimler yıkanıyor, kurutuluyor, ütüleniyor ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kullanımına sunuluyor” dedi.

Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!

Gıda Bank bölümünde de incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gülkart’la ihtiyaç sahiplerinin buradan alışverişlerini yapabildiklerini söyledi. Gıda Bank’ı geliştirdiklerini, gıda bölümünde tere yağından, makarnasına, çikolatasından içeceğine kadar bütün ürünlerin bulunduğunu söyleyen Başkan Günaydın şöyle konuştu:

“Belediye Encümenimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için aylık 150 liralık gıda yardım ücreti belirledi. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız buraya gelerek ay içerisinde gerekli tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyor. Isparta’da hiçbir vatandaşımızın zorlanmasını, aç kalmasını istemiyoruz. Buradaki yerlerimizle tüm Isparta’mıza hizmet verir haldeyiz. Gıda Bank bünyesinde soğuk odamızı da oluşturduk. Yine buradan kaliteli, taze gıda ürünleri vatandaşlarımıza sunuluyor. Amacımız maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız hangi kalitede nasıl ürün tüketebiliyorsa bunu ihtiyaç sahiplerimiz de tüketebilsin” dedi.

Gıda ve Giyim Bank’ın oluşturulmasında ve gönüllü olarak yakından takiplerinden dolayı Meclis Üyesi Gürsan Taştekin ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeline de teşekkür eden Başkan Günaydın, Ispartalılara da bir çağrıda bulundu. Günaydın, gerçekte ihtiyaç sahibi olan ancak müracaat etmeyen, edemeyenlerin de komşuları tarafından belediyeye haber verilmesini istedi.






Editör: TE Bilisim