Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Sarız'da gerçekleştirilen Büyük Avşar Şöleni’ne katıldı. Birlik, beraberlik mesajları veren Korkmaz vatandaşlara seslenerek, “Ankara’da bir kapınız var ve o kapı size hep açık.” dedi. Renkli görüntülere sahne olan şölende Milletvekili Korkmaz, yayık ayran yapmadaki hünerlerini de sergiledi.

Milletvekili Süleyman Korkmaz, Dünya Avşarlar Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nce gerçekleştirilen 1. Büyük Avşar Şöleni’ne katıldı. Sarız ilçesi Tekneli köyünde gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelen Korkmaz, birlik ve beraberlik mesajlar verdi. Vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen şölende konuşan Korkmaz, bu tür etkinliklerin insanları bir araya getirdiğini ve kardeşliğe, paylaşmaya vesile olduğunu söyledi. Korkmaz, şunları kaydetti: “Dadaloğlu’nun dediği gibi, ‘Yalnız taştan duvar olmaz yıkılır, Koç yiğide emmi dayı gerek.’ İşte bu Dünya Avşarlar Derneğimizin düzenlediği bu şölende de emmiler, dayılar, kardeşler, bacılar, ağabeyler bir araya geldik. Bizim kültürümüz burada olduğu gibi birçok zenginliği içinde barındırıyor. Eğer biz birlik olursak, el ele verirsek bizim önümüzde kimse duramaz. Bu nedenle birlik beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu şölenler, festivaller ve buluşmalarda bu yöndeki dayanışmaya aracı oluyor. Emeği geçen, katkı sağlayan ve şölene katılan herkesi tebrik ediyorum. İnşallah daha nice yıllar bu etkinlikler devam edecek.”

Milletvekili seçilmeden önce köylünün, emeklinin, işçinin, memurun sesi olacakları yönünde vatandaşa söz verdiklerini hatırlatan Korkmaz, şöyle konuştu: “Ben bir kardeşiniz olarak her zaman sizin yanınızdayım. Ankara’da bir kapınız var. O kapı size hep açık. Bize ulaşmak başkalarına ulaşmak gibi zor da değil. Her zaman sizinle iç içeyiz. İmkanımız el verdikçe sizinle bugün olduğu gibi şenliklerde, düğünlerde ya da cenazelerde yani hem mutlu hem de acılı günleriniz de bir araya gelmeye çalışacağız. Her zaman vatandaşımızın sesi, kulağı olacağız. Onların sorunlarını çözmek için çalışacağız.”

Diğer yandan bu yıl 1’incisi düzenlenen Büyük Avşar Şöleni, şiir dinletisi, yöresel yarışmalar, kermes ve Ali Kınık’ın yanı sıra bazı sanatçıların konserleri ile de renkli görüntülere sahne oldu.

Milletvekili Korkmaz, şölende stantları tek tek gezdi. Ekmek, katmer ve gözleme yapan kadınlar ve şenliğe katılan diğer vatandaşlarla da sohbet eden, bayramlaşan Korkmaz, daha sonra yayık ayran yapmadaki hünerlerini de sergiledi. MHP Milletvekili Korkmaz, ayrıca partisinin ilçe teşkilatlarını da ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim