ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, Üniversite’de siyasetin, bilime ve Yozgat’a ciddi zarar vereceğini belirterek, AK Parti’nin her konuda olduğu gibi rektörlük seçimini de siyasete alet ettiğini söyledi.

MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, yaptığı açıklamada, Bozok Üniversitesi Rektörlük seçimi için 6-7 adayın yarıştığı demokratik bir seçim olması gerekirken AK Parti’li siyasetçilerin tek aday üzerinde yoğunlaşması ve o adayı rektör olarak işaret etmesinin diğer adaylara saygısızlık anlamına geldiğini ifade etti. Başkan Sedef, “Önümüzdeki günlerde Yozgat’ta Bozok Üniversitesi Rektörlüğü seçimleri bulunmaktadır. Rektörlük için 5-6 birbirinden değerli kariyeri bulunan profesör aday olmuş ve rektörlük çalışmalarını sürdürmekte olduğunu görüyoruz. Ancak her kuruma siyaset sokan, adam kayırmacılığı yapan AK Parti, rektörlük seçimine de siyaset bulaştırmış, özerk kurum olan üniversiteleri kendi etkisi altına almaya çalışmaktadır.” dedi.

'AK PARTİ ÜNİVERSİTEDEN ELİNİ ÇEKMESİ GEREKİR'

AK Parti’lilerin her adaya eşit yaklaşması gerekirken sadece bir adaya yoğunlaşmasının rektörlük seçimini politize etme anlamı taşıdığını vurgulayan Sedef, “Yozgat’ta eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başta olmak üzere diğer milletvekilleri sık sık bir rektör adayını ziyaret ederek adeta onu işaret edip, seçimleri politize etmekteler. Diğer rektör adayları da bu ülkenin, bu toprakların insanıdır. Hepsinin amacı ve isteği Yozgat’a hizmet etmektir. AK Partinin bu şekilde yanlı tutumu bir adayı işaret etmesi insanlığa yakışmaz. Bir kişiyi işaret etmek diğer adayları aşağılamaktır. Eğer rektörlük seçimle yapılıyorsa, siyaset özellikle AK Parti üniversiteden elini çekmesi gerekir." diye konuştu.

"AK PARTİ'NİN ATAMASIYLA REKTÖR BELİRLENECEKSE NEDEN SEÇİM YAPILIYOR"

AK Parti’nin atamasıyla rektör belirlenecekse seçimin yapılmasının bir anlamı olmadığını söyleyen Sedef, "AKP’nin atamasıyla rektör belirlenecekse neden seçim yapılıyor, AK Parti’nin üniversitemizin ve rektörlük seçiminin üzerinden elini biran önce çekmeli ve üniversiteyi siyasete alet etmemelidir. AKP’nin her el attığı yer ayrışmakta ,karışmakta ve kutuplaşmaktadır. Bu yüzden bari üniversitelerden elinizi çekiniz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak her adaya eşit mesafedeyiz. Seçimi bilim insanlarına bırakıp Yozgat ve üniversitemizin gelişimi ve değişimi açısından en iyi seçimi onların yapacağına inanmaktayız. Rektör adaylarımızın tümüne başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim