Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'nin aday listesi oluşturmak için il genelindeki STK’lar, vakıf, dernek ve meslek örgütlerinin görüşlerini almak için AKP il binasında temayül yoklaması gerçekleştirmenin bu örgütlerin misyonunu hiçe saymak anlamı taşıyacağını belirterek, "Bu tam anlamıyla ahlaksızlıktır." dedi.

MHP İl Başkanı Ethem Sedef, yaptığı açıklamada AK Parti milletvekilleri aday adaylarının belirlenmesinde STK’lar, dernek, vakıf, temsilci ve üyelerinin AKP il binasında temaül oyu kullanmasına tepki gösterdi. Sedef, "Sivil Toplum Örgütleri toplum yararına kurulmuş, resmi kurumlar dışında ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukuki ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini gönüllülük usulüyle alan, sağlayan kuruluşlardır. Her fikir ve düşünceden üyelerinin olduğu aşikardır. Hiçbir siyasi partinin yan kuruluşu yada alt elemanı da değildir." dedi.

Sivil toplum örgütlerinin ilke ve özelde Yozgat geleceğinde söz sahibi olması gerektiğini vurgulayan Sedef, "Bunları fikir alacağız temaül yoklayacağız diyerek AKP Yozgat il binasına kurum başkanlarını toplayarak orada bir temaül gerçekleştirmek, bu örgütlerin misyonunu hiçe saymak onları küçümsemek anlamına gelir ki, buda tam anlamıyla ahlaksızlıktır. Odalar ve borsalar gibi sivil toplum örgütlerimizin çoğu devlet destekleri ve oda genel merkezlerinin onlara ayırdığı bütçe, finansman ve kaynakla ayakta durmaktadır. En büyük esnaf destek kooperatifi (sivil toplum örgütü) olan TESKOMB Genel Başkanı A. Kadir Akgül Bey’de AKP Yozgat milletvekili aday adayıdır. Kendisinide Sormak istiyoruz. Bu temaüle katılma-mayı düşünen odaların finansmanlarını kesecekmiydiniz? Zaten belli olan aday listelerini meşrulaştırmak için gösterilen bu gayretinizi anlayabilmekteyiz. Ancak anlayamadığımız husus ise STK Başkanları ve temsilcilerinin mecbur bırakılarak bu temaüle davet edilmeleridir. AKP il binası içerisinde boy göstermelerine zorlanmalarıdır. Sivil toplum kuruluşlarının üzerinde olan eliniz, istediğinizde onları çalışamaz hale getirecek olan gücünüz karşısında Bu insanlardan ne beklemektesiniz? Sivil toplum kuruluşları toplumun bir katmanı ve temsilcisidir. Bu kuruluşlar siyaset üstü olarak kalmalı ve saygınlığı korunmalıdır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim