Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Yozgat’ın geçen yıl göç veren iller arasında ilk beşe girerek Van’dan sonra ikinciliği paylaştığını, bu yıl ise göç veren iller sıralamasında ilk sırada yer aldığını söyledi.

MHP İl Başkanı Ethem Sedef yaptığı açıklamada; son beş yılda Amasya, Çankırı, Çorum, Erzurum, Isparta, Kars, Kırşehir, Kütahya, Sivas, Tokat, Zonguldak, Kırıkkale ve Ardahan vilayetlerinin nüfusunda nispeten azalma olduğunu, Yozgat’taki nüfus azalmasının ise zirve yaptığını vurguladı. Sedef, “Bu kapsamda en fazla nüfusu azalan şehir yüzde 11,24 ile Yozgat’ımız oldu. 2009 yılında 487 bin 365 kişi olan Yozgat nüfusu 2014 yılında 432 bin 560 kişiye kadar düştü. Yozgat’ı bir adım geriden takip eden Ardahan’da nüfus azalış sayısının yüzde 6, Tokat’ta bu rakamın yüzde 4, Kırıkkale ve Zonguldak vilayetlerinde ise yüzde 3 seviyesinde olması Yozgat’taki göçün ve erimenin boyutunu gözler önüne sermiştir. Türkiye’de son 5 yılda nüfus artışında oransal olarak Antalya, sayısal olarak ise İstanbul’un ilk sırada yer aldığı belirtilmiştir. Yozgat, AKP’yi siyasal olarak 13 yıldır yüzde 55-65 oranında desteklemesine rağmen başta ekonomi olmak üzere; eğitim, sağlık, tarım alanlarında gerekli desteği maalesef alamamış ve göçe zorlanarak utanılacak bir birincilik almıştır." dedi.

"AKP FAKİRLİĞİ YÖNETİYOR"

“Bu sonuçta emeği olan başta siyasiler ve yöneticiler, her seçim döneminde vatandaşımızı kandırmaya ve Yozgat’ın geleceğini çalmaya devam ediyorlar.” diyen Sedef şöyle devam etti: “İş, aş, eğitim, istihdam gibi ciddi yatırımlar bekleyen Yozgatlı her seçim döneminde birkaç kamu binası ile kandırılarak ve sadaka cinsinden yardımlarla yoksullaştırılmaya devam ediliyor, kamu binası yapmak istihdam değildir, lüks binaların bakımı, temizliği ve aydınlatılması gibi giderleri de yoksul halkın sırtına ayrıca bir yüktür. Devlet tabii ki yoksuluna bakacak ve muhtaçlara kol kanat gerecektir, millete hizmetin gayesi, milletin fakirleştirilmemesidir, AKP resmen şu anda fakirliği yönetiyor ve maalesef devletin tüm imkanları kullanılarak ve algı oluşturularak, özellikle seçim zamanında, havuz medyası ile vatandaşımızın gözü boyanarak gerçekleri görmesi engellenmektedir.”

"HER YIL KÜÇÜK BİR İLÇE NÜFUSU KADAR GÖÇ VAR"

Yozgat’ın her yıl küçük bir ilçe nüfusu kadar göç verdiğini kaydeden Sedef, “Yozgat’ın diğer illere göre rekabet etme gücü 81 ilde 72., gelişmiş oranı da 74. sıradadır. Üniversiteye öğrenci yerleştirmede Orta Anadolu’da son sıradadır, girdi maliyetlerinin pahalı olması nedeniyle çiftçimiz toprağını terk ederek büyük şehirlerin varoşlarına mahkum edilmektedir, bu rakam 2014 yılında 11 bin 502'dir. Her sene küçük bir ilçe nüfusu kadar azalmaktayız. Bu sonuçlara göre AKP’nin Yozgat’ta birinci parti olarak çıkmasının izahı gerçekten zordur, milletimizin maddi ve manevi değerleri talan edilmeye devam edilmektedir. AKP tarafından, göçte ve her türlü gerilemede birinciliğe getirilen Yozgatlı hemşehrilerimiz her seçim zamanı, sandığa gittiği zaman elini vicdanına koyup, yaşadığı şehrin ve çocuklarının geleceğini düşünerek hareket etmelidir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu işin takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim