MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya 5. sıra milletvekili adayı Cafer Uyar, AK Parti'li Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Büyükşehir Yasası ile birlikte kapatılan belde ve mahalleye dönen köyleri unuttuğunu savundu.

Cafer Uyar, Alanya ilçesi ile Gündoğmuş'un Çayırözü (Sindirfe), Narağacı, Ortaköy, Kayabükü, Yeniköy, Çamlıalan, Bedan, Köprülü, Çaltı, Eskibağ, Balkaya (Sement), Ortakonuş, Ümütlü mahallelerini seçim çalışması çerçevesinde ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Uyar, burada yaptığı açıklamada "AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi 30 Mart mahalli seçimler sonrası tüzel kişiliklerini kaybeden belde belediyelerinin mal varlıkları Antalya'ya taşınınca Toroslar mağdur oldu." dedi.

Büyükşehir Yasası'ndan sonra, vatandaşların, Toroslar'a hizmet gelmemesinden dert yandığını belirten Uyar, şu ifadeleri kullandı: "Büyükşehir Yasası'ndan önce belde olan Köprülü'de bir vatandaş, 'Menderes Türel geldi, hizmet yağacak dedi. Daha önce doktoru, hemşeriyi götürmüşlerdi. Belediyemizi de aldılar gittiler. Karakol gitti, belediyemiz, sağlık ocağımız gitti dedik. Kazanırsam bir hafta sonra doktoru vereceğim dedi.' diye dert yandı. Toroslardaki beldeler, tüzel kişiliklerini kaybetmesiyle hizmet almadan mahkum bırakıldı."

Mahalli seçimler öncesi Gündoğmuş'un köylerinde seçim çalışması yaparken telefonun 24 saat açık diyenlerin bugün telefonlara çıkmadığını ileri süren Uyar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Beldelerin tüzel kişiliklerinin kapanmasıyla mal varlıkları ve araçları Antalya'ya taşınınca o yöre insanı mağdur oldu. Halka telefonum 24 saat açık diyenler bugün telefonlarına çıkmıyor. Beldeleri mahalleye dönen vatandaşlar Türel'e ulaşamıyoruz diye bize dert yanıyor. Bize de sizde seçilince sakın siz de öyle yapmayın diye uyarıyorlar. Biz Torosların sesi olmak için çalışıyoruz. Meclis'te Torosların sesini daha gür çıkaracağız."

MHP iktidarında Büyükşehir Yasası'nın iptal edilip tüzel kişiliği elinden alınan yerleşim yerlerinin haklarının geri verileceklerini belirten Uyar, yol kenarlarına konan 'Menderes Türel iyi gelecek' yazılı tabelaların 'reklam kokan hareketler' olduğunu, asıl sorulması gerekenin de AK Parti'li Büyükşehir Belediyesi'nin reklam için kaç para harcadığını şeffaf bir şekilde deklare etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim