MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
MHP Malatya milletvekili adayı avukat Arif Yıldız “Resmi rakamlara göre yüzde 11.2 işsizlik var. Siz 1.5 katrilyonluk bir saraya harcanan paraya tüm illere 4 bin kişi istihdam edecek fabrikalar yapılabilir, işsizlik kalmazdı” dedi.

Arif Yıldız 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Darende İlçesi ile birlikte ilçeye bağlı mahallelerdeki esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, hem Darende’yi hem Malatya’yı hem de Türkiye’yi yönetmeye hazır olduklarını belirtti. Sadece yandaşların değil tüm ülkenin kalkındığı bir Türkiye’yi kurmaya çalışacaklarını söyleyen Yıldız, “Milletimizin topyekun kalkınması gerekiyor. Yandaşların zengin olduğu, işe alındığı ama diğer esnaf ve vatandaşların sıkıntı içinde olduğu bir ülke istemiyoruz. Biz milletimizin tamamen beraber kalkındığı, beraber yükseldiği ve devletin de bu şekilde daha da büyüdüğü bir Türkiye istiyoruz. Resmi rakamlara göre yüzde 11.2 işsizlik var. Gerçek işsiz sayımız ise 13 milyondur. Siz 1.5 katrilyonluk bir saray yapacağınıza, tüm illere fabrika yaparak işsiz sayımızı azaltırlardı. 1.5 katrilyonla tüm illere 4 bin kişilik fabrikalar yapılabilirdi. Milliyetçi Hareket iktidarında her yıl 700 bin kişi işe alınacak. İş alınırken de bir aileden 5 kişi, diğer aileden hiç kimse işe alınmayacak şeklinde olmayacak. Her aileden 1 kişi olmak kaydıyla her yıl 700 bin kişi iş imkânı sağlayacağız” diye konuştu.

“HİLAL KART İLE HEM MUHTAÇ AİLELER HEM DE KÜÇÜK ESNAF KALKINACAK”

İktidar olmaları halinde muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları 'Hilal Kart' vereceklerini vurgulayan Yıldız, çeşitli adlar altında yapılması öngörülen sosyal destek ödeme tutarı bu kartlara yükleneceğini kaydetti. Hilal Kartların küçük esnafın desteklenmesi amacıyla sadece ikamet edilen yerdeki esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacağını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti: “Sosyal refah politikamızın esasını; öncelikle yoksul insanların yoksulluktan kalıcı bir şekilde kurtarılarak yoksulluk sınırının altında hiçbir vatandaşın bırakılmaması, toplumun refah düzeyinin yükseltilerek vatandaşların yaşam kalitesinin iyileştirilmesi oluşturacaktır. Ekonomik ve sosyal politikaların, orta direk ile dar ve sabit gelirlileri destekleyecek şekilde ahenk içinde uygulanması ve gelirin dengeli dağılımı sağlanacaktır. Bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılması ve yerel üretim potansiyelinin harekete geçirilmesi için kamu-özel sektör işbirliği geliştirilecektir. 65 yaşını doldurmuş, muhtaç durumdaki kişilere ödenen aylık, 300 liraya yükseltilecektir. Yaşlısına bakmakla yükümlü olan muhtaç durumdaki ailelere yaşlısını koruyup kollaması ve onun her türlü fiziki, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarını karşılaması için “sosyal bakım yardımı” ödemesi yapılacaktır.”

“BELDE BELEDİYELERİNİ YENİDEN KURACAĞIZ”

Kapanan belde belediyelerin, köylerin tüzel kişiliklerinin yeniden kurulmasını sağlayacaklarını anlatan Yıldız, büyükşehir belediyesi sınırlarını mülki sınır haline getiren büyükşehir belediyesi kanunundaki düzenleme kaldırılacaklarını, bu doğrultuda ilçe belediyeleri yetki ve işlevlerine yeniden kavuşturulacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim