BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
MHP Adana Milletvekili ve 3. sıra adayı Seyfettin Yılmaz, yaz günlerinin serinleten meyvesi karpuzun hasadına haftalar kala ithalatın serbest bırakılmasının Adanalı üreticilere büyük darbe vurduğunu söyledi. Yılmaz, "MHP iktidarında Adana karpuzunun turfanda özelliğini korumak için gereken düzenlemeleri yapacağız." dedi.

Seyfettin Yılmaz, Vedat Dalokay Sebze ve Meyve Hali’nde esnaf ziyaretleri yaptı, bu hafta hasadına başlanan Adana karpuzunun kamyondan indirilmesine yardım etti. İşyeri sahibi Ali Batman, büyük emeklerle yetiştirilen karpuzun hasadına haftalar kala İran, Ürdün ve Yemen gibi ülkelerden binlerce ton ithalat yapıldığını, bu durumun da yerli turfanda karpuz piyasasına büyük darbe vurduğunu anlattı.

Seyfettin Yılmaz ise kokusu, lezzeti ve rengiyle ünlü Adana karpuzunun turfanda özelliğinin AK Parti iktidarının yanlış ithalat politikalarıyla yok edildiğini, çiftçinin bin bir emekle yetiştirdiği bu meyvenin gerçek değerini uzun yıllardır bulamadığını, akıtılan alın terinin heba edildiğini dile getirdi. Yılmaz, MHP iktidarında tarım ürünlerinde çiftçiye darbe vuran ithalat uygulamalarına son vereceklerini, bunun başında da karpuzun yer alacağını vurguladı.

Yılmaz, şunları söyledi: "Türkiye’de karpuz denince akla Adana karpuzu gelir. Ama ne yazık ki AKP iktidarı karpuzun hasadına haftalar kala ithalatı serbest bırakıyor ve bu ürünümüz turfanda özelliğini kaybediyor. Hangi şartlarda yetiştirildiği, hangi tarım ilaçlarının kullanıldığı meçhul olan ithal karpuz yerli piyasayı berbat ediyor. İthal karpuzu yüksek fiyatlarla alan ancak memnun kalmayan tüketiciler, Adana karpuzu satışa sunulunca tedirginlik yaşıyor. Bu çekinceler, Adana karpuzuna darbe üstüne darbe vuruyor. Bu olumsuzluklara MHP iktidarında son vermek boynumuzun borcudur."

Yılmaz, hal gezisinin ardından Yeni Sanayi Sitesi’ndeki işyerlerini de ziyaret etti. Buradaki esnafın sorunlarını dinleyen Yılmaz, otomotiv servisi işleten Uğur Yaldız’ın konuğu oldu. Uğur Yaldız, Meclis kürsüsünü en fazla kullanan milletvekilleri arasında gelen Seyfettin Yılmaz’ın esnafın sesi olduğunu söyledi, dev nazar boncuğu hediye ederek, teşekkür etti.

Seyfettin Yılmaz, daha sonra Nakliyeciler Sitesi’ne gidip, kamyoncu esnafıyla dertleşti. Kamyoncular, SRC ve K belgelerinden alınan ücretlerin yüksekliğinden yakındı. Yılmaz, kamyoncu esnafının büyük fedakarlıklarla evine ekmek götürmenin mücadelesini çok iyi bildiklerini anlatarak, "MHP iktidarında SRC, K belgeleri, buna bağlı elektronik ehliyet gibi yüksek ücretli belge zorunluluğunu yeniden düzenleyeceğiz. Fahiş ücretleri kaldıracağız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim