İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mardin’in Midyat ilçesinde yatırımlara yönelik toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya işadamları ve yatırımcılar yanı sıra merkezi belde ve köy muhtarları katıldı.

Hükümet Konağı'nda gerçekleşen toplantıda, TKDK uzmanlarınca teşvikler hakkında bilgiler verildi. Süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, et üreten tarımsal işletmelere yatırım, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi alanlarında yatırımlara hibe verileceği vurgulandı.

        TKDK Mardin İl Koordinatörü Tahsin Aba, konuşmasında şunları ifade etti: “Mardin’in her köşesindeki çiftçiye ve bu konuda bizimle çalışma yapmak isteyen tüm yatırımcılara ve kuruluşlara kapılarımız sonuna kadar açıktır. TKDK olarak çiftçimizin ve yatırımcılarımızın her zaman yanındayız. Bize ihtiyaç duyulan, tarımsal ve kırsal yatırımlarla ilgili her konuda herkese yardımcı olmaya hazırız. Burada bizim amacımız fonlardan Mardin İlimizi maksimum düzeyde yararlandırmaktır. İşte bu amaçla daha önce Kızıltepe, Mazıdağı, Derik, Ömerli, Savur, Dargeçit ilçelerinde kaymakamların, ilçe müdürlerinin, muhtarların ve potansiyel başvuru sahiplerinin katılım gösterdiği toplantılarda kurum hakkında, IPARD programı ile ilgili ve IPARD programı kapsamında verilen destekler ile ilgili tanıtım toplantıları gerçekleştirdik. Ziyaret etmediğimiz diğer ilçelerimiz olan Midyat, Yeşilli ve Nusaybin’de de tanıtım toplantılarını gerçekleştireceğiz.” dedi. Aba, yatırım yapmayı düşünen vatandaşları 15 Şubat-15 Mart tarihleri arasında projeleriyle beraber Mardin İl Koordinatörlüğüne beklediklerini sözlerine ekledi.

        İl Koordinatörü Tahsin Aba ve uzmanlar, katılımcılara TKDK olarak Mardin’de hangi yatırımlara destek vereceklerini, verecekleri destek oranları ile destek miktarları ve başvuru koşulları hakkında bilgiler verdi.

Editör: TE Bilisim