MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Mardin’in Midyat ilçesinde kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) uzman kadrosu fakir ve yardıma muhtaç vatandaşları yerinde ziyaret edip tespitler yapıyor. Yardım yapılmıyorsa Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün talimatıyla acil yardım yapılıyor.

SYDV’na kayıtlı bulunan 12 bin yardıma muhtaç dosyayı incelemeye koyulan 8 sosyolog aynı zamanda köy köy, mezra mezra dolaşıp imkanı kısıtlı olan başka vatandaş olup olmadığını tespit etmeye çalışıyor. Vakıf bünyesinde görevli 8 sosyolog Kaymakamlık tarafından tahsis edilen iki araçla mesai başlamasıyla birlikte vatandaşlara tespit ziyaretleri düzenliyor. Uzman görevlilere muhtarla eşlik ederken Kürtçe, Arapça ve Türkçe sorularla muhtaç vatandaşları dinliyor ve not anketlerine önemli bilgiler yazıyor.

Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün yardıma muhtaç insanlar, yetimler ve dullara çok önem verdiğini hatırlatan sosyolog Sedat Ölmez, "Arkadaşlarımızla birlikte günde ortalama 400 hane ziyareti gerçekleştiriyoruz. Tüm köyleri yerinde inceledik. Belde ve merkezde çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Sosyal yardımlaşma adı altında fakirliği ortadan kaldırmak amacıyla yapmış olduğu desteği ve yardımı geliri gerçek anlamda düşük ve yardıma muhtaç insanları tespit edip bu yardımları ona ulaştırmayı hedefliyoruz." dedi.

Vatandaşların ev ziyaretlerinden dolayı memnun olduğunu işaret eden Çavuşlu Beldesi Cumhuriyet Mahalle muhtarı Muhtar Mehmet Alioğlu ise "Vatandaşı tek tek geziyoruz. Vatandaş derdini anlatıyor kendi ağzıyla anlatıyor, bizde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim