Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Mardin’in Midyat ilçe protokolünün eşleri, Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikler kapsamında hastane yönetimi tarafından davet edilen bayanlar, hastanenin çalışmalarını yakından inceleme fırsatı buldu.

Sağlıkta dönüşüm çalışmaları kapsamında hastanenin son durumu ve verdiği hizmetler hakkında tanıtım çalışmaları gerçekleştiren hastane yetkilileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ilçe protokolünün eşleri ile bayan sivil toplum kuruluşlarıt emsilcilerini davet ederek, sağlık kontrolünden geçirdi ve hastanedeki birimleri dolaştırdı.

Hastaneye gelen Kaymakam Oğuzhan Bingöl’ün eşi Ayşegül Bingöl, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’nun eşi Nurşen Nasıroğlu, Başsavcı Adnan Küçükyumuk’un eşi Serap Küçükyumuk, Ağır Ceza Resi Sezgin Güverçin'in eşi Seher Güverçin, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül’ün eşi Esra Yurdagül ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bayanlar, Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Yonca Altunok ve Başhemşire Hatice Yılmaz tarafından karşılandı.

Sağlık kontrolünden geçtikten sonra hastanenin birimlerini dolaşan protokol eşleri, hastaları ziyaret etmeyi ihmal etmedi. Hastaneyi donanımlı bulduklarını belirten Ayşegül Bingöl, “Gerçekten insanların rahat edeceği bir ortam, emek gösteren ve çalışan herkesi tebrik ederim.” şeklinde konuştu.

Hemşirelerin, vatandaşlara hassasiyet göstermeleri gerektiğini kaydeden Nurşen Nasıroğlu ise “Hastane çok güzel. İnşallah temizliği bu şekilde devam eder, hemşirelerden, vatandaşlarla daha fazla ilgi göstermelerini istiyoruz. Hepsi çok mükemmel insanlar, inşallah daha da güzel şeyler yapacaklar.“ şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun, anne ve babası adına yaptırdığı özel odaları dolaşan heyet, hastanenin başka eksikleri olup olmadığını merak edince, Bakım Hizmetleri Müdürü Altunok ise Mamografi cihazının olmadığını ve olması durumunda vatandaşlara büyük yarar sağlayacağını belirterek destek istedi. Bunun üzerine Nasıroğlu, bu konuda girişimlerde bulunacağını aktardı.

Editör: TE Bilisim