MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Mardin’in Midyat ilçesinde faaliyet gösteren Midyat ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği (MİKAD) Okuma Salonu öğrencileri Seviye Tespit Sınavı’nda (STS) ter döktü. Yaklaşık 700 öğrencinin girdiği sınavda dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.
MİKAD tarafından sürdürülen Can Suyu Projesi kapsamında bulunan 3 eğitim merkezinde yaklaşık 700 öğrenci sınava girdiğini belirten Eğitim Merkezi Koordinatörü Mustafa Babayiğit öğrencilerin azimli ve başarılı olduğunu belirtti. Yunus Emre, Gölcük ve Akçakaya mahallelerinde bulunan eğitim merkezlerinde aynı anda sınavın başladığını vurgulayan Babayiğit, başarı gösteren öğrencilerin çeşitli ödüllerle ödüllendirileceğini kaydetti.
Eğitim merkezinde geldiği günden beri derslerinde ki başarının arttığını belirten sekizinci sınıf öğrencisi Yasemin Karakurt “ Aylık sınavlarda seviyemizi öğreniyoruz. Her sınavdan sonra başarımız daha da artıyor. Bize bu imkanı sunan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.
Mardin Valiliği Koordinasyonunda MİKAD tarafından yürütülen Can Suyu Projesi Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse ediliyor.

Editör: TE Bilisim