MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Samsun'un İlkadım ilçesine bağlı 10 bin nüfuslu Kazım Karabekir Mahallesi'nde yıllardır süren okul ihtiyacı, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in girişimleriyle nihayet çözülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileriyle görüşen Demir, mahalleye ilkokul ve ortaokul yapılması için ödeneğin çıktığını müjdeledi. İnşaata ilk kazmanın nisan ayı gibi vurulması bekleniyor.

1 AY ÖNCE 'SORUN ÇÖZÜLÜR' DEMİŞTİ

Yaklaşık 1 ay önce gittiği Kazım Karabekir Mahallesi'nde vatandaşlarla görüşen Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, okul talep edilmesi üzerine sorunun çözüleceğini sözünü vermişti. Demir, MEB'den aldığı müjdeyi vermek için Kazım Karabekir Mahallesi'ne tekrar gitti. İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ve Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Nurettin Karataş'ın da katıldığı toplantıda Milletvekili Demir, mahalleliye 2 okul yapılacağı müjdesini verdi.

Okulun yapılacağı arsanın üzerinden geçen yüksek gerilim hattının İl Özel İdaresi tarafından yer altına alınacağını söyleyen Demir, bunun tamamlanmasının ardından okul inşaatına başlanacağını dile getirdi.

18'ER DERSLİKLİ 2 OKUL

Mahallelinin yıllardır süren okul sorununun MEB ödeneği ile aşılacağını dile getiren Milletvekili Demir, "Bakanlık ödeneği ile mahalleye bir değil 2 okul kazandıracağız. 18 derslikli ilkokul ve 18 derslikli ortaokulun yapılabilmesi için MEB ödeneği ayırdı. 2013 yatırım programına da girdi. Yüksek gerilim hattının yer altına alınması biter bitmez, tahminim Nisan ayı gibi okulun temeline ilk kazma vurulacak. Çalışmaları da hızla tamamlamayı hedefliyoruz. 2 yıl içinde okulun tamamlanarak, öğrenci eğitimine başlamasını arzuluyoruz" dedi. Demir, mahalle halkına da duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

MUHTAR'DAN DEMİR'E TEŞEKKÜR

Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Nurettin Karataş ise mahallelerinde okul olmaması nedeniyle çocuklarını hep başka mahallelere okumaya gönderdiklerini belirterek, "Talebimizi Milletvekilimize ilettiğimizden bugüne hep konuyu takip etti. Yüksek gerilim hattı engelini aştık. Bugünde bizlere bir müjde beklerken, 2 müjde birden verdi. Kendisine mahalle halkı adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Demir ve beraberindekiler toplantının ardından okulun yapılacağı arsayı gezdi. Milletvekili Demir, burada gördüğü bir çocuğa saat hediye etti.

Editör: TE Bilisim