TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, okulların yarıyıl tatil dönemine girmesinin öğrenciler açısından dinlenme fırsatı olduğunu söyledi.

Saim Kuş, yaptığı açıklamada, öğrencilerin iki haftalık tatil süresini dinlenerek ve eğlenerek en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi. Kuş, "Okulların yarıyıl tatiline girmesi, bir dönem boyunca birçok alanda belirli bir performans sergilemiş olan öğrenciler için soluk alma, dinlenme fırsatıdır. Akademik başarı düzeyi nasıl olursa olsun, her çocuğun iyi bir zaman planlamasına ihtiyacı vardır. Öğrencilerin, tatili her istediğini yapabileceği bir dönem olarak değil, okulların açık olduğu zamanlarda gerçekleştiremedikleri spor, eğlence gibi aktivitelere katılabildiği ve zorlandığı derslerle ilgili yeni düzenlemeler yaptığı bir dönem olarak değerlendirmesi gerekir." dedi.

Yarıyıl tatilini, verimli ve güzel geçirmek için öğrencilerin kendilerine mutlaka bir tatil programı hazırlaması gerektiğini ifade eden Kuş, şunları ifade etti: "Bu programda öğrencilerimiz dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verdiği gibi kendisine de eksik bulduğu konuların tekrarı için de zaman ayırmalıdır. Her öğrenci, kendi durumuna göre bir çalışma stratejisi belirlemelidir. Özellikle eksikleri fazla olan öğrencilerin arkadaşlarına yetişmesi için tatil bulunmaz bir fırsattır. Anne babalar açısından da yarıyıl tatili çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok uygun bir zamandır. Bu zaman diliminde mümkün olduğu kadar birlikte zaman geçirilmeli ve zevk alınacak aktivitelerde bulunulmalıdır." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim