LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi, geleneksel el sanatları eğitimini anaokulu öğrencileri ile buluşturdu.

    Kurulduğu günden beri sadece mesleki eğitim vermekle yetinmeyen Uğur Böceği Kültür Merkezi, Geleneksel Türk El Sanatları’nın gelecek kuşaklara aktarılması içinde çaba sarf ediyor. Bu amaçla Mustafakemalpaşa Sınav Koleji’nde düzenlenen aile ve çocuk etkinliğine katılan merkez eğitmenleri, minik öğrencileri ebru sanatı ile tanıştırdı.

    Ailelerin çocuklarını yalnız bırakmadığı etkinlikte ebruzenler Necibe Kurtulan ve Bekir Özsu, fırça kullanmalarına ve güzel figürler ortaya çıkarmalarına yardımcı oldukları minik öğrencilere ebru sanatının inceliklerini gösterdi. Ebru yapma fırsatı bulan Yıldızlar Sınıfı’nın minikleri, seçtikleri renkler ve su üzerinde oluşturdukları desenlerle kendilerini ifade etmenin mutluluğunu yaşadı.

    Aileleri ve öğretmenleriyle birlikte keyifli bir gün geçirdiklerini söyleyen ana sınıfı öğrencileri, Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin usta ebru öğreticilerine teşekkür ederek, yaptıkları eserleri hediye etti.

Editör: TE Bilisim