TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yıl dönümünde Antalya Kepez Belediyesi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenledi.

Yarışma lise, ortaokul, ilkokul ve anasınıfı olarak 4 branş arasında geçti. Kepez Bölgesi’ndeki okullardan, 5 bin öğrenci arasından elemelerle yarışmaya katılan 20 öğrenci, sahnede milli marşı güzel okumak için çabaladı. Anasınıfı branşında yarışan Burçak Kılıç ve Tuana Cansu Yılmaz da bu öğrencilerden. Yarışmada kendi branşında birinci olan Burçak Kılıç, evde annesi ile okulda da öğretmeni ile çalıştığını söyledi. Sahnede 40 yıllık şair gibi marşı okuyan Kılıç salonu dolduran kalabalığı coşturdu. Kılıç, İstiklal Marşı’nın 5 kıtasını da bildiğini belirtti.

Tuana Cansu Yılmaz ise “Annem bilgisayardan ezberlettirdi. Bana tekrar ettirdi. Sesimin gümbür gümbür çıkmasını istedi.” dedi. Anaokulu öğretmenlerinden Tenzil Bozdoğan da çocuklara tekrar ettirerek öğrettiklerini ifade etti. Diğer taraftan lise dalında yarışmaya katılan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi ve engelli olan Asım Fuat Çite, kendi branşında birinci olmanın mutluluğunu yaşadı.

Yarışma başlamadan önce işitme engelli çocuklar İstiklal Marşı’nı kendi hareket dilleri ile okudu. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Editör: TE Bilisim