BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Dardağan Köyü İlkokulu Müdürü İsmail Türkoğlu ve köylüler, yarıyıl tatilini fırsat bilip okulun dış cephesini ve kapılarını boyadı.

        Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği boyalarla okulu boyadıklarını belirten Müdür İsmail Türkoğlu, “İki yıldır bu okulda görev yapmaktayım. Eğitimin kalite noktasında istenilen düzey gelmesi için okulun fiziki görünümünün ve şartlarının da iyi olması gerekmekte. O nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığım görüşmede bana boya konusunda destek oldular. Köyle vatandaşlar ise bana gönüllü olarak yardımcı oldular ve okulumuzun hem dış cephesini hemde kapılarını en güzel şekilde boyamaya gayret ettik." dedi.

        Okulun eskisine nazaran okulun pırıl pırıl bir görünüme kavuştuğunu belirten Türkoğlu, "Ara tatil dönüşü öğrencilerimiz okula geldiklerinde pırıl pırıl bir okulla karşılaşacaklar ve onlar bu duruma çok sevineceklerinden eminim. Köylü vatandaşlarımızla birlikte bir iki gün çalışmamız neticesinde bayağı yorulduk ama okulumuzun yeni görünümü bizlerin o yorgunluğunu aldı." şeklinde konuştu.

        SODES projeleri kapsamında öğrenci ve halk için ‘Aydınlık Gelecek İçin Hep Birlikte Okuyalım’ isimli sosyal içerikli bir proje hazırladıklarını belirten Türkoğlu, "Projemizi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunduk. Projemiz kapsamında okulumuz bahçesine bir kütüphane ve okuma salonu kazandıracağız. Okuma salonunda kitap okunabilecek, sinevizyon gösterimi sayesinde çeşitli eğitim ve kültürel film gösterisi yapılabilecek. Ayrıca bu okuma salonundan sadece öğrencilerimiz değil köylü vatandaşlarımız da kitap okuma fırsatı bulabilecekler.” dedi.

Editör: TE Bilisim