MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Yozgat Müftülüğü’nden Zonguldak Müftülüğü’ne atanan Nuh Korkmaz, görevine başladı.
Müftü olarak 6. görev yeri olan Zonguldak'a gelmekten mutlu olduğunu söyleyen Korkmaz, yeni dönemde kadınlara yönelik din hizmetlerine ağırlık verileceğini kaydetti.

Zonguldak müftülüğüne atanan Korkmaz, buradaki ilk mesai gününde ilçe müftüleriyle buluştu. Gün geçtikçe toplumun dine olan ihtiyacının arttığına dikkati çeken Müftü Korkmaz, "Din toplumun fıtri bir ihtiyacıdır. İnsanoğlu artık doyum noktasına geldi. Mideler doydu. Teknolojinin verdiği imkânlarla ihtiyaçların son zirvesindeyiz. Tatminlik duygusu zirveye ulaştığı için arayış içine giren insanın karşısına din çıkıyor. İşte bu noktada kalbin ve ruhun tatmin olması büyük önem arz ediyor. Zenginlerde de bunu görüyoruz. Bütün nimetlerin tadını alıyor; ama ruha ve kalbe gıda vermediği için bu sefer dine yöneliş başlıyor. Sosyete dünyasında da Kur’an kurslarımıza yoğun talep oluyor. Çünkü din bir ihtiyaçtır. Medeniyet insanlara bazı şeyleri hatırlatıyor. İnsanlığın tekâmül noktasında ancak dinin cevap vereceğini, onun dışında hiçbir şeyin tatmin edemeyeceğini gösteriyor. Müslüman olanlar da bunu itiraf ediyorlar. Bir İslâm âliminin, ‘Asır ihtiyarlayacak, Kur’an gençleşecek’ şeklinde güzel bir sözü var. Yani burada Kur’an’ın bilgi ve hükümlerinin gün geçtikçe tazeleşeceği ifade ediliyor." dedi.

"KADINLARI İHMAL ETMİŞTİK"

Din hizmetlerinde kadınlara öncelik vereceklerini kaydeden Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınları ihmal etmiş, erkeklere öncelik vermiştik. Kadınların dini anlaması çok önemli. Çünkü yuva ve çocuk onların elinde. Huzurun kaynağı da Kur’an’dır. Toplumun en önemli birimi de aile olduğuna göre buna artık önem veriyoruz."

Bütün İslâm aleminin Mevlit Kandili'ni kutladığını ifade eden Müftü Korkmaz, kandilin İslâm alemine ve bütün dünyaya Allah Resulü'nün(SAV) mesajının ulaşmasına vesile olmasını dilediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim