Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Geçici Bakımevi'nde bugüne kadar 2 bin 625 sahipsiz hayvanın aşılandığı, 2 bin 538'ine paraziter ilaçlama yapıldığı, bin 932'sinin kısırlaştırıldığı ve 571'inin sahiplendirildiği bildirildi.

Geçici bakımevi, 1999 yılında yaklaşık 8 bin metrekare alana kurularak ruhsat alınan, bölgedeki ilk barınaklardan olma özelliğini taşıyor. Muğla ve çevresindeki sahipsiz hayvanlar, görevlilerce buraya getirilerek tedavileri, paraziter ilaçlamaları ve kısırlaştırma işlemleri yapılarak sahiplendirilmeye çalışılıyor. Geçici bakımı yapılan hayvanların doğal yaşam alanlarından koparılmaması için 15 bin metrekare alanda ıslah ve peyzaj çalışması yapılarak doğal park alanı oluşturulan barınak, yerli ve yabancı birçok ziyaretçi ağırlıyor. Bugüne kadar yerel hayvan gönüllüleri için sertifika programları, ev ve süs hayvanları satanlar için eğitim programlarının yanısıra İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmayla şehir merkezi ve yakın çevredeki köylerden 2 bin öğrenci de barınağı ziyaret etti. Ayrıca 2011 ve 2012 yaz sonlarında Türkiye Gençlik Merkezi ve Muğla Belediyesi işbirliğiyle yürütülen Dünya Gönüllü Gençlik Kampı projesi kapsamında yabancı ülkelerden gelen 35 öğrenci, barınak çalışmalarını yerinde izleyip 15 gün süreyle bunlara katıldı. Dünyada ilk defa bir hayvan barınağında yapılan gençlik kampı sayesinde yabancı misafirler, Muğla kültürüyle de tanışmış oldu.

Editör: TE Bilisim