İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Muğla Turizm Konseyi, Vali Fatih Şahin başkanlığında toplandı. Yurtiçi ve yurtdışında katılınan fuarların değerlendirildiği toplantıda, turizmin geliştirilmesine yönelik faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kamil Özer, katılımcıları bilgilendirdiği konuşmasında Hollanda’daki Utrech fuarına Muğla'da Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Datça’nın katıldığını ifade etti. Fuarda bölgeye ve standa yoğun ilgi gösterildiğini aktaran Özer, ondan sonra 96 ülkenin yer aldığı ve yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği Stuttgard fuarına da katılım sağlandığını söyledi. Almanya pazarının çok önemli olduğunu vurgulayan Özer, “Stuttgard, Mainz ve Duesseldorf fuar alanlarında ziyaretçi çok fazla. Birebir tüketiciye ulaşmak için bu fuarlara katılımın sağlanması gerekli.” dedi. Düsseldorf’taki yat fuarına Deniz Ticaret odalarının katılacağını belirten İl Müdürü Özer, “İngiltere’de bölgemizi tanıtmak için road show düzenliyoruz. Ayrıca İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği’nin kongresinin ilimizde yapılması için çalışmalarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Alman tur operatörü Berge&Meer'in temsilcisi Andrea Bohnsack da toplantıda bir sunum yaptı. Muğla’nın çok güzel bir bölge olduğunu fakat Almanya’da çok az bilindiğini ifade eden Bohnsack, reklam kampanyalarıyla daha fazla tanıtılacağını vurguladı. Berge&Meer olarak müşteriyle birebir iletişime geçtiklerini ve doğrudan satışta Almanya’nın birinci firması olduklarını söyleyen Bohnsack televizyon reklamları, kataloglar, doğrudan posta, internet reklamı, web sitesi ve basılı medyanın etkili bir şekilde kullanılması halinde Almanya’dan Muğla’ya gelen turist sayısında artış olacağını belirtti. Almanya’da müşteriyle doğrudan temasa geçtiklerini söyleyen Bohnsack, hedef kitleye Türkiye’de Muğla’nın, Bodrum’un, Fethiye’nin, Datça’nın, Marmaris’in olduğunu anlatmak ve yörenin tanıtmak gerektiğini vurguladı.

EMITT, Zürih ve Vilnius fuarlarına katılma kararlarının alındığı toplantıya kültür ve turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Berge&Meer, Arsnova Media, FETOB, FETAB, GETOB, BOYTAV, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Dalaman ATM Dış Hatlar Genel Müdürlüğü ve Milas-Bodrum Havalimanı Terminal İşletme Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

Editör: TE Bilisim