LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği Dalaman Havalimanı öncülüğünde, Alman turizm temsilcileri ve yabancı gazeteciler, Türk turizmciler ile Muğla’da bir araya geldi.

Rixos Göcek Premium Suites and Villas Hotel’de düzenlenen çalıştayda, Alman turizmine yön veren acenteler, Alman havayolu temsilcileri, Touristik Aktuel Dergisi, Four You Travel, sivil toplum kuruluşları ve Muğlalı turizmciler bir araya geldi.

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, yaptığı sunumda Muğla bölgesinin sahip olduğu doğal ve tarihi değerler hakkında bilgi verdi. Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gelişmelerden bahseden Hamdi Güvenç, şunları kaydetti: "Yaşanan gelişmeler, turizm sektörü için çok önemli. Gelişmelerden olumlu sonuçlar alınacağını düşünüyorum. Belirli bir hazırlık aşamasından sonra, Rusya ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin başlayacağını düşünüyorum. Büyük ihtimalle bir ayı bulacak bir hazırlık süreci olacak. Uçak seferlerinin geç başlaması nedeniyle de turizm sezonu bu sene uzar. Genellikle bölgemizde Ekim ayının sonunda biten turizm sezonu, Kasım ayının sonuna kadar uzar. Uçak firmalarının penetrasyonu artırmak amacıyla uçuş sürelerini uzatacağını düşünüyorum.”

Vali Amir Çiçek Muğla'nın güvenli bir bölge olduğunu söyledi. Terör olaylarının Almanya ve Fransa gibi ülkelerde de yaşandığına dikkat çeken Çiçek, “Paris’te patlama oldu. Brüksel’de patlama oldu. Hayat durdu mu? Atatürk Havalimanı’nda patlama oldu. Hayat durdu mu? 5 saat sonra uçaklar tekrar inip, kalktı. Yani her yerde terör olayı olabilir. Bizim görevimiz tedbirleri almak.” diye konuştu.

Touristik Aktuell Dergisi Baş Editörü Matthias Gürtler ise amaçlarının bölgeyi Almanya’da tekrar hatırlatmak olduğunu ifade etti.Cihan

Editör: TE Bilisim