ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Mudanya İlçe Temsilciliği, mali müşavirler ve personeline yönelik '6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Hükümleri ve Uygulamaları' konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Mudanya Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan toplantıda, İş Güvenliği Uzmanı ve İnşaat Mühendisi Yavuz Bahadır Aksoy ile SMMM Bünyamin Çolak, katılımcıları kanun hükümleri ve uygulamaları konularında bilgilendirdi. İki bölümden oluşan toplantıda konuşan SMMMO Mudanya Temsilcisi Emin Küçük, Türk Ticaret Kanunu ile aynı anda yürürlüğe giren İş Sağlığı Yasası'nın, Ticaret Kanunu'nun gölgesinde kaldığını söyledi. Küçük, 6331 sayılı İş Sağlığı Yasası'nın cezai konularda ağır olduğunu ve idari para cezalarının büyük olduğunu kaydetti.

'Çalışan personelin eğitimi', 'Risk değerlendirmeleri', '6331 sayılı yasada mali müşavirler nerede?', 'Sağlık ocaklarından alınan raporların nereden alınacağı', 'Tehlike sınıflarının önemi nedir?' gibi konuların da görüşüldüğü toplantının ikinci bölümünde ise mali müşavirlerin soruları cevaplandı.

Editör: TE Bilisim