Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Kırıkkale'nin Sanayi Mahallesi Muhtarı Faruk Akbulut, eline aldığı süpürge ile esnaflara ve mahalle sakinleriyle birlikte temizlik kampanyası başlattı. Muhtar Akbulut, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Mahallesinde yaşayan insanlara örnek olmak için ilk önce kendi çevresinde temizlik kampanyası başlatan Muhtar Akbulut, daha sonra çevresindeki esnaflarla birlikte sokağı temizliyor. 'Sağlıklı mahalle' sloganıyla yola çıktığını açıklayan Akbulut, "Önce ben örnek olacağım ki vatandaşlar da kendi evinin önünü süpürsün." dedi.

İşyeriyle muhtarlık binasının aynı olduğunu hatırlatan Akbulut, "Temizlik yapmadan işime başlayamıyorum. Söylemimle uygulamam bir olmalı. Benim bu davranışımı gören esnaf ve mahalleli de kendi evinin önünü süpürmeye başladı. Bu da beni mutlu etti. İnşallah yeni projelerimle mahalleme daha çok hizmet etmenin çabasını göstereceğim.” diye konuştu.

"Temizlik imamın yarısıdır" hadisini hatırlatan Akbulut, “Herkes kendi kapısının önünü süpürürse, önce sokaklar temizlenir. Ardından cadde temiz olur. Daha sonra mahalle tertemiz olur. Ardından şehir, ülke, dünya pırıl pırıl olur. Önemli olan temizliğin önemini bilmek gerekir. Sanayi Mahallesi bunu biliyor.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim