BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Kastamonu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı hakkında muhtar ve üretici birlikleri yöneticilerine bilgilendirme toplantısı düzenledi.

        Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Yaman, Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli, Veteriner Hekimler Odası Başkanı İbrahim Maşalacı, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Turhan Yılmaz, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Tahir Mantaroğlu, merkez muhtarları, zirai sivil toplum örgütü temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

        Toplantının açılış konuşmasını yapan Osman Yaman, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Programı hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen bu toplantıda edindikleri bilgileri çiftçilere ulaştırmada muhtarlardan yardımcı olmalarını istedi.

        Toplantının sunumu Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Yavuz Kartal tarafından yapıldı. Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele programı bildirim ve cezaları hakkında sunum gerçekleştiren Kartal, ilimiz hayvancılığıyla ilgili noktalara da değindi. Kastamonu’nun hayvan varlığı açısından ülkemizde ilk 10 da yer aldığını belirten Kartal, Simmental ırkı büyükbaş hayvan yönüyle ilimizin ülkemizde bir merkez olduğunu açıkladı. Bu yönüyle yurt dışından dahi dikkat çektiğini belirten Kartal, Azerbaycan’dan Simmental ırk büyük baş hayvan talebi olduğunu ve bunun belli sayılar halinde gerçekleştirildiğini belirtti.

        Kartal'ın sunumunun ardından muhtarların soruları cevaplandı. Daha sonra konuyla ilgili bilgilendirici dokümanlar dağıtıldı. İkram bölümünün ardından toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilisim