YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi ve Başaran Yapı Denetim Kuruluşu Müdürü Osman Mumcu, 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu’nun eksik ve hatalı olduğunu iddia ederek bunu ilgili mercilere defalarda ilettiklerini söyledi.

Yapı denetimiyle ilgili yeni bir taslak çalışmanın söz konusu olduğunu belirten Mumcu, "Çalışmanın içeriğine baktığınızda, yapı denetimle hiç alakası olmayan, teknik müşavirlik kavramının öne çıkıyor. Maalesef yapı denetim kavramı unutulmuş. Biz buna karşıyız. Yapı denetimini ıslah etmek istiyorsanız, bizlerin yıllarca önerdiği, önlerinde sayfalarca öneri olan görüşlerden yararlanarak yeni bir taslak yapmak, ya da mevcut 408 sayılı yasayı ıslah etmek gerekir. Ayrıca Kentsel Dönüşüm kavramını ben benimsemiyorum. Kentsel Gelişim demek daha yerinde olacaktır." dedi.

İzmir Ticaret Odası’nda mayıs veya haziran ayında olası seçimlerin olduğunu hatırlatan Mumcu, "Ortak akıl gurubu olarak hiçbir kimse ve kuruluşla ittifak yapmadan 76 meslek gurubu ile birlikte listelerimizi hazırlıyoruz. Sanırım İZTO üyesi ticaret erbabı arkadaşlarımız, daha şeffaf, katılımcı, kaynakları doğru kullanan bir yönetim Ortak Akıl Gurubuna desteklerini esirgemezler. Bizleri destekleyip yönetim anlayışını değiştirme olanağı sağladıkları takdirde, hem yapı denetim mesleğinin iyiye götürülmesi anlamında, hem de İzmir’imizin daha çağdaş bir kent olması anlamında çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim