Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var Erzurum Horosan'da halk otobüsü şarampole uçtu! Ölü ve yaralılar var
Muş’ta etkili olan soğuk hava sebebiyle buz tutan içme suyu boruları, belediye ekipleri tarafından şoklama yapılarak açılıyor.

Kentte etkili olan kış mevsimi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Etkili olan soğuklar sebebiyle şehirde birçok ev ve işyerinin içme suyu donarken, Muş Belediyesi’nin şoklama ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Donan boruları şoklama sistemi ile çözmeye çalışan görevliler, boruların birçoğunda don oluştuğunu kaydetti. Suyu donan ev ve işyerlerine giderek şoklama yöntemiyle donan musluklardan yeniden su akmasını sağlayan belediye ekipleri, hummalı bir çalışma sergiliyor. Yapılan çalışmayla ilgili gazetecilere bilgi veren Muş Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Kamuran Cantürk, yaklaşık 10 gündür soğukların etkisini arttırdığını söyledi. Soğukların etkili olduğunu kaydeden Kamuran Cantürk, "Soğuklar aniden bastırınca birçok ev ve işyerinin suları dondu. Belediyemize bağlı ekipler şoklama yaparak vatandaşların sularının yeniden akmasını sağlıyor." dedi.

Gelen ihbarları değerlendirdiklerini ifade eden Kamuran Cantürk, "Suyu donan vatandaşlarımız belediyemize müracaat ediyorlar. Biz de gidip çalışma yaparak borularda şoklama yaparak buzun çözülmesini sağlıyoruz. 10 gün içerisinde yaklaşık 300 ev ve işyerinin suyunu şoklama yöntemiyle açıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz suları donar donmaz bize haber versinler. Çok geç kalındığı zaman borulardaki buzu çözmek güçleşiyor. Erken haber verilmesi halinde kısa sürede vatandaşımızın suyunu yeniden akıtıyoruz." diye konuştu.

Bir haftadır suyunun donduğunu belirten Sakine Cantürk isimli kadın ise şöyle konuştu; "Bir haftadır suyumuz akmadığı için çamaşırlarımızı yıkayamıyorduk, içecek suyumuzu da komşularımızdan karşılıyorduk. Kendi imkanlarımızla suyu akıtamadığımız için belediyeye haber verdik ve gelip sularımızı açtılar."

Editör: TE Bilisim