ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ‘Uyuşturucuya hayır!’ imza kampanyası başlattı.
Muş’ta kısa süre önce kurulan ve uyuşturucuya savaş açan Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu defa imza kampanyası başlattı. Şehir merkezinde ‘Uyuşturucuya hayır!’ kampanyası ile imza toplayan gençler, yoğun ilgi ile karşılandı.
Kampanyanın ilk gününde yaklaşık 3 bin imza topladıklarını belirten Muş Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bingöl, imza toplamaya devam edeceklerini söyledi. Amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Bingöl, şunları söyledi: “yaklaşık olarak 3 ay önce dernek kurduk. Bu dernek ile özellikle madde bağımlısı gençlere ulaşmayı planladık. Bu bağlamda ilk olarak merkezde bulunan tüm mahallelerde gençlerle bir araya geldik. Kıraathanelerde toplantılar düzenleyerek gönüllü gençlerle derneğimizi güçlendirdik. Ziyaret ettiğimiz ve bir araya geldiğimiz gençlerin ortak amacı uyuşturucu maddeden uzak durulması oldu. Biz de bunun için ortak hareket edip üç ay içinde 4 bin gence ulaştık ve derdimizi anlattık. Hemen her gece bir kahvede toplanıp mahalle toplantıları düzenledik. Şimdi ise ‘Uyuşturucuya hayır!’ kampanyası başlattık.”
“MUŞ’TA ÇOK SAYIDA MADDE BAĞIMLISI VAR”
Muş merkezde özellikle çok sayıda madde bağımlısı gencin olduğunu ve bunun için aktif bir çalışma başlattıklarını kaydeden Bingöl, “Muş’ta madde bağımlısı sayısı her geçen gün artıyor. Bunun önüne geçilmezse bu ciddi rakamlara ulaşacaktır. Biz gençler olarak bu duruma savaş açtık ve yılmayacağız. Bunun için devlet büyüklerini yanımızda görmek istiyoruz. Ne yazık ki bu konuda duyarsızlık var. İl Sağlık Müdürümüz ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürünün dışında kimse bizim derdimizi sormadı. Biz bu duruma üzülüyoruz. Merkezde tespit ettiğimiz madde bağımlısı gençlerin evlerini ziyaret ediyoruz ve kendi imkanlarımızla aileye destek vermeye çalışıyoruz. Keşke yanımızda bir yetkili olsa ve en azında madde bağımlısı gençlerin sorunlarını dinleseler, ama yok.”
“BİR GENÇ NEDEN MADDE BAĞIMLISI OLUR, ARAŞTIRAN VAR MI?”
Muş’taki gençlerin işsizlik ve dışlanmadan dolayı madde bağımlısı olduğunu vurgulayan Bingöl, “ziyaret ettiğimiz madde bağımlısı gençlerin işsizlikten dolayı kullanıcı olduklarını dinledik. Bazılarının is ekendi aileleri tarafından dışlanmasından dolayı madde kullandığını söylüyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. İlimizde çok sayıda işsiz genç var ve imkan yok. Gençler ya il dışına kaçıyor yada madde bağımlısı oluyor. Bunu hiç araştıran oldu mu? Ne yazık ki yok ve yetkililerin de duyarsız kalması bizi de üzüyor. Biz Muş’ta herkesin kapısını çalacağız ve bu gençler için çağrıda bulunacağız” şeklinde konuştu.
Yoğun ilginin gösterildiği imza kampanyasına İl Sağlık Müdürü Dr. Serdar Türkoğlu ve çok sayıda üniversite öğrencisiyle birlikte vatandaşlar kampanyaya destek verdi.



Editör: TE Bilisim