LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
"Nevşehir O'nu Okuyor" isimli Hz. Muhammed'in(SAV) hayatını anlatan kitap okuma yarışması başladı.

Nevşehir Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitime Gönül Verenler Derneği’nin düzenlediği "Nevşehir O’nu Okuyor" isimli kitap okuma yarışması yapılan protokol imza töreni sonrasında resmen başladı. 20 bin kişinin Hz. Muhammed'in(SAV) hayatını okumasının hedeflendiği bu proje sonrasında yapılacak sınavda başarılı olan 200 kişiye hediye verilecek.

Protokol imza töreni öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, projenin Nevşehir genelindeki bütün orta okul ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin dikkatini kitaba çekmek ve okuma alışkanlığı kazandırmak, yetişkinlerde dahil olmak üzere tüm Nevşehir halkının ve üniversite öğrencilerinin okumaya olan ilgisini artırma yönünde yararlı olacağını söyledi. İl Müftüsü Yakup Öztürk ise, Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin bütün insanlık için en önemli hadiseyi oluşturduğunu söyledi.
Peygamberimizi layıkıyla tanıdığımızın söylenemeyeceğini ifade eden Öztürk, "Maalesef okuma özürlü bir toplumuz. Bunu gidermek için karanlığa üflemek yerine mum yakmak gereklidir. Kutlu Doğum Haftası öncesinde Peygamberimizi anlamaya, tanımaya bir çalışma hazırlıyoruz. Bu çalışmanın içinde kitap okuma yarışması da yer alacak. Aslında Müftülük olarak yapacağımız etkinliklerin içerisinde de yer alacaktı. Geniş kapsamlı olması daha iyi oldu. Hayırlı ve uğurlu olsun." diye konuştu.

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği Başkanı Ali Kızıltepe ise yarışmanın ortaokulların 5-6-7 ve 8. sınıfları, liselerin 9-10-11 ve 12. sınıfları ile yetişkinler adı altında üniversite öğrencileri ve vatandaşlara yönelik olarak üç ayrı kategoride düzenleneceğini ifade etti. Ortaokul ve liseli öğrencilerin Rahime Kaya’nın "Efendiler Efendisi Hazreti Muhammed" yetişkinlerin ise Reşit Haylamaz’ın yazdığı "Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz" adlı kitapları okuyarak sınava gireceklerini belirten Kızıltepe, "29 Mart 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek olan yarışmaya katılmak isteyenler wwww.nevsehironuokuyor.org internet adresinden ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, ilçe müftülükleri ile Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği'ne başvurularını yapabilecekler." dedi.

Editör: TE Bilisim