Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Nevşehir Kent Konseyi 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Nevşehir Kent Konseyi Meclis ve Yürütme Kurulu yöneticileri ile çalışma gruplarının temsilcilerinin katıldığı 6. Olağan Genel Kurul toplantısının açılışında konuşan Nevşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Özdemir, Kent Konseyinin Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası antlaşmalara paralel bir çizgide oluşturulduğunu belirtti.
Özdemir, Kent Konseyi'nin kent hayatında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra kentin hak ve hukukunun korunması, kent planlanması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye karşı duyarlılığının artırılması, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, kent ve yaşam kalitesini geliştiren bir toplu girişim, yerel demokratikleşme ve kalkınma projesi olduğunu söyledi.
Yaşanılan kentin doğal, tarihi ve kültürel ve benzeri ölçekteki değerlerine sahip çıkmanın da temel çalışma alanları arasında yer aldığını vurgulayan Özdemir, “ Yaşanılan kentin tarihi, kültürel ,doğal ve benzeri değerlerine sahip çıkmak, yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine daha fazla kesimin katılımını sağlamak, sosyal hukuk devleti anlayışına katkıda bulunmak ve Nevşehir’i dil, din, ırk, sınıf, cinsiyet ayrımı gözetmeden birlikte yönetmek daha katılımcı ve daha uygar bir yapı oluşturmayı amaçlayan Kent Konseyi, kentlilik bilincini ve kültürünü geliştirmek, kentin kalkınma ve gelişimine katkıda bulunacak planların hayata geçirilmesini sağlayıcı bir dizi çalışmalar yapmayı da hedefleri arasına almaktadır.” şeklinde konuştu.
Genel kurulda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından halen devam ettirilen ‘Okullar Hayat Bulsun’ isimli projene ilişkin bilgiler aktarılırken, kurul ayrıca Bosna Hersek’ de şehit düşen Nevşehirli Ahmet Pınar’ın isminin yaşatılması yönünde Nevşehir Belediye Meclisi’ne bilgi sunulmasını kararlaştırdı.
Nevşehir Kent Konseyi Gençlik ve Kadın Meclisi çalışmalarının da değerlendirildiği toplantıda, genel kurul üyelerinin kent merkezinde belirledikleri çeşitli sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin olarak da bilgi alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilisim