ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Aksaray'dan gelen mobil laboratuvarda şehrin 15 farklı bölgesinden aldıkları numunelerde nitrat analizi yapıyor.

        Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, ilde 15 istasyonda nitrat kirliliği adı altında proje yürüttüklerini belirtti.
Yılmaz, “Yeni aldığımız aracımızda su kirliliği, hatta toprak kirliliği ile ilgili analizler yapabilmekteyiz. Fakat şu anda önceliğimiz su kirliliğidir. Su kirliliği ile ilgili birçok tahlil yapılıyor. Bu tahliller neticesinde Nevşehir’in nitrat kirliliği haritası çıkarılacaktır. Sonrasında ise kirlilik eşiğinin yüksek olduğu bölgelerde ıslah çalışmalarına başlanacaktır.” dedi.

        Yılmaz şu bilgileri verdi: “Nitrat kirliliğinin sebepleri bilinçsiz gübre, bilinçsiz ilaç ve aşırı gübre kullanımıdır. Çünkü gübrelerimizin birçoğu azotludur. Azot dediğimiz madde nitratın kaynağıdır. Azotlu gübrelerin fazla kullanılması ile toprakta fazla azot ve nitrat kalıntısı kalmaktadır. Her sene kullanıldığı için kirlilik oranı artmaktadır. Yağmur-kar sularıyla yer altı sularına, yer altı sularından sulama sularına hatta içme suyuna kadar birçok bulaşmaya da sebep olmaktadır. Meşhur ürünümüz patateste de aşırı azotlu gübre kullanımı çerçevesinde nitrat kirliliği var.”

Editör: TE Bilisim