TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE! TRABZON'DA TEMEL'İN KARDEŞİNDEN DAHA İLGİNÇ HİKAYE!
Nevşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Tarımsal Kuraklıkla Mücadele ve Kuraklık Yönetimi Çalışmaları İl Yönetim Toplantısı düzenlendi.

        Müdürlük salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, kaymakamlar, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürol Çetin, bazı daire müdürleri, şube müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Çetin toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kuraklık çeşitlerinden, kuraklıkla ilgili mücadele yöntemlerinden ve bunlarla ilgili yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Çetin’in konuşmasının ardından Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep Eroğlu geçmiş yıllarda meydana gelen tabii afetler, tabii afetler sonrası yapılan çalışmalar, geçmiş yıllara ait tutulan istatistik verileri ve bakanlığın çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

        Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ekiz ise konuşmasında Nevşehir’de yapılan barajlardan tarımsal sulama amacıyla basınçlı sulama sistemlerinin devreye sokularak yer altı su kaynaklarının azami ölçüde tasarruflu bir şekilde kullanılmasının önemine değindi.

        Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı da Orman İşletme Müdürlüğü çalışmalarından bahsederek, il genelinde değişik yerleşim bölgelerinde oluşturulması planlanan bal ormanı hakkında bilgi verdi.

        Toplantı sonunda Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan, kuraklık mücadelesi ile ilgili bir değerlendirme yaparak, kuraklık çalışmalarında emeği geçen bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim