Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Niğde İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı, yılda 30 bine yakın ödünç kitap verdiklerini, bu sayıyı artırmak istediklerini söyledi.

2012 yılına yönelik açıklamalarda bulunan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Osman Bağcı, bir yılda ortalama 60 binde fazla okuyucu kitlesine kütüphane olarak ulaştıklarını ifade ederek, "Kütüphanemizde ayrıca ücretsiz internet hizmeti veriliyor. Bu saye de internet üzerinden de her türlü bilgiye ulaşma imkânı sağlanıyor. Bunların dışında kütüphanemizde görme engelli vatandaşlarımız için sesli kitap okuma sistemi ve az gören vatandaşlarımız içinde kitapları büyütme sistemi bulunuyor. Bu sistemle kitaplar yüzde 400 daha fazla büyütülerek rahatlıkla okunabiliyor. Kütüphanemizde iki yüzün üzerinde sürekli yayın geliyor. Sessiz okuma salonları, çocuk okuma salonları kütüphanemizde mevcut." dedi.

Niğdeliler'den talepleri olduğunu da anlatan Ali Osman Bağcı, ödünç alınan kitapların çok geç getirildiğini, raflardan alınan kitapların yerine konulmadığını vurgulayarak, " Yerinde olmayan her kitap bizim için büyük bir kayıp. Herşeye rağmen vatandaşlarımızı ben kütüphanemize davet ediyorum. " diye konuştu.

Editör: TE Bilisim