YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Niğde'de bir fırın, Osmanlı'da ihtiyaç sahipleri düşünülerek varlıklı insanların fırında ücretini ödeyerek bıraktığı ekmek olan 'Askıda Ekmek' uygulamasını yaşatıyor.
İhtiyacı olanlar ile bağış yapmak isteyenler arasında bir köprü işlevi gören fırının tezgahtarı Mustafa Altuntaş, "Uygulamakta olduğumuz ekmek kampanyası Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma bir gelenektir. Müşterilerimiz 5 tane ekmek alıyor kendisine 3 tane alıyor ikisini askıya bırakıyorum diyor ve biz buraya 2 tane ekmek yazıyoruz diyor. Mahallemizin belirlediği yardıma ihtiyacı olan aileler var onlara veriyoruz bu ekmekleri. 2011 yılında 7810, 2012 yılında 8917 adet ekmek dağıttık, 2013 yılında da devam ediyoruz şu anda 296 ekmek askıya bırakıldı, dağıtabileceğimiz 14 adet ekmek var. Bu şekilde yardıma muhtaç insanlara ulaştırmada vesile oluyoruz. Günde yaklaşık 30 ekmek döner, standart bir sayı yok. Sayılar tamamen müşterinin bağışına bağlı. Kimi müşteri 20 lira verir yazdırır kimisi 1 tane yazdırır. Müşterilerden bağış olmadığı zaman kendimizden veriyoruz bağış arttığı zaman bu açığı tekrar kapatıyoruz." dedi.

Bağış yapan Uğur Demiray, "3 ekmek aldım, 2’sini evime birini askıya bıraktım ihtiyacı olan biri alsın diye. Mükemmel bir uygulama. İhtiyacı olan aileler gelip buradan alıyorlar. Bu hayıra öncülük buradan yapılıyor diğer arkadaşlarımızın da destek vermesi gerekmektedir." diye konuştu.


Editör: TE Bilisim