MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Sanayi şehri Bursa'da sanayi atıklarının kirlettiği ileri sürülen Nilüfer Deresi, hazırlanan protokolle temizlenecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Nilüfer Deresi’ne akan atıksuların tamamının arıtılarak derelere verilmesini sağlayacak projenin protokolü törenle imzalandı. Protokol kapsamında derenin iki yıl içinde temiz akacağı bildirildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’nin çevreye önem veren faaliyetlerini anlattı. Başkan Altepe, kentin her köşesindeki derelerin temiz akması hedefiyle yapılan çalışmaları hatırlatarak, "Ovaakça Hasanağa kollektörleri inşa ediliyor ve 6 arıtma tesisiyle tüm ovada etkili olacak. Dürdane ile Geçit arasında ve Hasanağa ile Badırga arasında tüm ovadaki kollektörler toplanacak. Bu sayede tüm atıksular arıtma tesisine aktarılacak. Bursa’nın en önemli hattında 2,20 santimetre çapındaki dev kollektörler bağlanmış olacak. Uygulamanın toplam maliyeti de 100 milyon TL (100 trilyon) olacak. Bursa’nın her köşesi 2 yıl içinde pırıl pırıl olacak. Bu projeyle de Bursa, temiz çevrede de örnek olacak." diye konuştu.

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ’nin attığı tarihi adımla 2 yıl içinde Nilüfer Deresi’nin pırıl pırıl akacağını, koku ve kirliliğin de ortadan kalkacağını sözlerine ekledi. OHİTAN – NYN İnşaat adına konuşan OHİTAN Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban da "Bursa’nın en kısa sürede güzelleşmesine katkı sağlayacağımız için mutluyuz." dedi.

PROJENİN DETAYLARI

Ovaakça-Hasanağa Kollektör yapım işi kapsamında Uluabat, Çatalağıl, Karacaoba, Başköy, Gölyazı ve Fadıllı mahallelerinin atıksuları yeni yapılacak olan Fadıllı Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlanacak. Çaylı, Badırga, Konaklı, Büyükbalıklı, İrfaniye ve Hasanağa mahalleleri ve Nilüferköy, Aksungur, Ahmetbeyköy, Çağlayan, Dereçavuş, Geçit, Emek, Alaşar, Ovaakça ve Karabalçık mahallelerinin atıksuları Badırga-Hançerli bölgesine yapılacak olan atıksu arıtma tesisine bağlanacak. İş kapsamında 6 tane terfi merkezi, toplam 110 km kanalizasyon hattı, 8 km terfi hattı ve 7 km yağmursuyu hattı yapılacak.

Editör: TE Bilisim