MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Hollanda Türk Federasyon (HTF), Rotterdam'da Nogay Türkleri semineri düzenledi.

Seminere MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, Konya Nogay Türkleri Derneği Başkanı Abdurrahman Berkcan, Hollanda Nogay Vakfı Başkanı Orhan Demirci ve vatandaşlar katıldı.

Hollanda Nogay Vakfı Başkanı Orhan Demirci, ülkede yaklaşık 400 Nogay ailesinin yaşadığını ve onlar arasında birlik ve dayanışma kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Konya Nogay Türkleri Derneği Başkanı Abdurrahman Berkcan ise "Ruslarla asırlarca mücadele etmiş bir Türk boyu olan Nogayların tarihini, kültürünü, edebiyatını ve her türlü yönünün en iyi şekilde araştırılıp, belgelenmesi birliğimize, beraberliğimize büyük faydalar sağlayacaktır.” dedi.

Milletvekili Oğan, ise Türkiye’de Nogay kültürü hakkında çok fazla bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, "Bizim birbirimizi daha çok tanımaya ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

HTF Genel Başkanı Murat Gedik ise şöyle konuştu: "Türklük 4 harften ibaret değildir. Türklük bir coğrafyadır, bir medeniyettir, bir ahlaktır. İşte bunun için bu tür programları elimizden geldiği kadar sıkça yapmaya çalışıyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından Nogay grubu müzik dinletisi sunarken yine Nogayların hazırladıkları yöresel yemek ikram edildi.

Editör: TE Bilisim