Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Osmaniye merkez Ahmet Yesevi Mahallesi’ne yapılacak 24 derslikli Noksel Cumhuriyet Ortaokulu'nun temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, Noksel Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salim Erol Akkoyunlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Celalettin Cerrah, göreve başladığı günden bu yana eğitim yatırımlarına çok önem verdiğini belirterek, şehirde eğitim seferberliği başlattıklarını hatırlattı. Geçtiğimiz ekin ayında aynı mahallede 24 derslikli Betong İlkokulu’nun temelini attıklarını aktaran Vali Cerrah, “Bu okulumuzun yanına bugün 24 derslikli 720 öğrenci kapasiteli Noksel Cumhuriyet Ortaokulu’nun temelini atıyoruz. Her iki okulumuz da en kısa sürede tamamlayarak 2013–2014 eğitim öğretim yılına yetiştireceğiz. Okulların bir kısmı hayırseverler tarafından bir kısmı da devlet ödenekleri ile yapılıyor.” diye konuştu.

Noksel Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Salim Erol Akkoyunlu, temel atma töreninin, Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 88. yıl dönümünde yapılmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Hayır işleri yaparken eğitimi ön planda tuttuklarını kaydeden Akkoyunlu, “En önemli yatırım insana yapılandır. Bugün temelini atacağımız okulda gelecek yıl çocuklarımız eğitim görecek. Burada yetişecek çocuklarımızın vatanımıza, milletimize hayırlı bireyler olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ramazan Çortul’un duaları eşliğinde okulun temeli atıldı.

Editör: TE Bilisim