İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
NT Mağazası Kırıkkale Şube Müdürü Engin Çağlar, bu sene kitap satışına daha fazla odaklandıklarını söyledi. Çağlar, geçen sene 100 bin olan kitap okuma sayısını, bu sene 150 bine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Kitap ve perakende sektörünün lider şirketlerinden NT Kırıkkale Şube Müdürü Engin Çağlar, 2013 yılında Türkiye genelinde hedef yükselttiklerini açıkladı. Çağlar, bu seneyi verimlilik yılı ilan eden firmanın, Türkiye genelinde hedefinin 20 milyon kitap satarak, 311 milyon TL ciro elde etmek olduğunu belirtti.

NT’nin, Türkiye’nin uluslararası tek eğitim ve kültür perakendecisi olduğunu ifade eden Çağlar, Türkiye’de yeni mağazalarla birlikte 135, yurt dışında ise 17 olmak üzere toplam 152 mağazaları bulunduğunu bildirdi. Perakende yönetimini “orkestra şefliğine” benzeten, kollektif yönetim ve ahengin önemine dikkat çeken Çağlar, “Biz de bu kapsamda 2013 yılını verimlik yılı ilan ediyoruz. İnovasyonla geliştirilmiş pazarlama çalışmaları ile kampanyalar düzenlerken, perakendede tutarsız stok, gereksiz giderler ve düşük kârlı satışlarla mücadele ederek, verim odaklı bir yönetim sergileyeceğiz.” dedi.

Türkiye’de eğitim perakendeciliğinin, ülkenin eğitim talebi olan genç nüfusun büyümesi, eğitim alanında devletin yaptığı yatırımlar, gelir seviyesindeki artış ve basılan kitap sayısına paralel olarak büyüdüğünü belirten Çağlar, “NT’deki ürünlerin yüzde 60’ı kitap, yüzde 25’i kırtasiye, yüzde 15’i de teknolojik ürünlerden oluşuyor. Türkiye genelindeki mağazaları geçen yıl 25 milyon kişi ziyaret etti. Yaklaşık 19 milyon kitap satışı gerçekleştirildi.” diye konuştu.

NT’nin, Türkiye’de toplam nüfusun yüzde 94’üne hitap ettiğini söyleyen Çağlar, 2013’te kitap satışlarında yüzde 10’luk bir artışla 21 milyon kitabı yakalamayı planladıklarını aktardı. Geçen yıl sattıkları kitapların uç uca eklenmesi halinde 4 bin 278 kilometre uzunluğa eriştiğini belirten Çağlar, “Bu mesafe ile Türkiye’yi doğusu ile batısı arasında 2,7 kez gidip gelmek mümkün.” diye ifade etti.


Editör: TE Bilisim