ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası kapsamında bir program düzenlendi. İLçe Müftülüğü ve Ödemiş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaklaşa hazırladığı programa Kaymakam Abdullah Dölek, daire amirleri, hâkimler, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımdan dolayı bazı kişilerin ayakta seyrettiği, bazılarının da geri dönmek zorunda kaldığı programda, Kur'ân okundu, ayakta topluca salavat getirildi. Ayrıca iki imam hatip, karşılıklı sabah ezanı okudu.

İlk konuşmayı yapan Ödemiş Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cevdet Karabulut, Hz Muhammed (SAV)’i, O’na sevgi ve saygıyı anlattı. Ardından katılımcılara seslenen İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, ana teması "Peygamber ve İnsan Onuru" olan bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın dayandığı en önemli değerin, saygı ve insan onuru olduğunu söyledi. Müftü Bilgiç, şunları kaydetti: "Bu millet saygılıdır. Ekmeği yerde gördü mü hemen alır ve öperek yüksek bir yere koyar. İnsanın ekmekten daha değerli olduğu gerçeğine rağmen insanın ve insanlık onurunun yerlere düştüğü günümüzde milletin sorunu ekonomik ve politik değil, insanı insan yerine koymamadır. Kıyametin kopmasından korkmayın, nasılsa kopacak. Siz asıl doğru söyleyenin dokuz köyden kovulup kişisel menfaatler uğruna insan onurunun çiğnenmesinden korkun. Din, devlet ve hukuk birer araçtır. Amaç ise insanın onurunu kollayıp korumak ve önündeki bütün engelleri kaldırmaktır. Bizim dindarlığımız maalesef kitabi değil, hissidir. Az bilgi, çok saygı şeklindedir. Hal böyleyken insan onuru ayaklar altında ise sorun dinde değil, bizim dinden anladığımızda ve dindarlığımızdadır. İnsan onuru bir bedel ister. Sorumluluk bilinciniz yoksa kader bile size yardım edemez. Efendimiz (SAV) de, 'Sen harekete geç ki kader de harekete geçsin.' buyurmuştur."

Kaymakam Dölek de Hz. Muhammed (SAV)'e ümmet olmaktan şeref duyduğunu ifade ederek, "Yeryüzündeki bütün insanların da peygamberi olan Hz. Muhammed (SAV)'e hayırlı bir ümmet olmanın göstergesi olarak burada toplanmış bulunuyoruz." şeklinde konuştu. Programın sonunda Ödemiş Anadolu İmam Hatip Lisesi Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, ilahiler seslendirdi.

Editör: TE Bilisim