BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE? BAYBURT'TA HÜZÜN VERİCİ SAHNE... BU GİDİŞ NEREYE?
Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödüllü 'Sonsuz Nurla Yolculuk Sınavı'ndan umre ödülü kazananlar, kutsal topraklardan döndü.
Karadeniz Eğitim Derneği (KEYDER), Samsun Diyanet Mensupları Derneği (SADİMDER) ve Beyaz İnci Kadın Derneği işbirliği ve NT Kitap Kırtasiye Samsun Mağazası sponsorluğunda düzenlenen hediyeli Sonsuz Nurla Yolculuk Sınavı’nda başarılı olan 15 kişi umre yaparak geri döndü. Aralarında öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu için ödül kazananların umre seyahatinin ara tatile denk getirildiğini belirten Samsun Diyanet Mensupları Derneği (SADİMDER) Başkanı Ömer Ergin, “Bu kardeşlerimiz 18 bin 150 kişinin katıldığı Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 5 ciltten oluşan 'İnsanlığın son rehberi Peygamber Efendimiz (sas)'in hayatının anlatıldığı ‘Sonsuz Nur’ adlı eserden derlenen sorulara verdikleri cevapla umre ödülü kazandı. Aynı yarışmayı bu yıl da yapmayı ve Kutlu Doğum Haftası’nda yine aynı heyecanı yaşatmayı arzu ediyoruz.” dedi.

ÖDÜLLÜLERİN UMRESİNDE MANEVİ HAVA VARDI
Samsun Canik Müftülüğü tarafından hafızlığını tamamlayan bayan hafızlar ile 'Sonsuz Nurla Yolculuk Sınavı'ndan ödül kazanan kimselerin umre seyahatinde aynı grupta buluşması farklı bir hava oluşturdu. Kafile görevlilerinden Ruhi Uygun, bundan önce de 3 kez görevli olarak umreye gittiğini ancak bu seferki umre yolculuğunda daha farklı duygular yaşadığını belirtti. Uygun, “Sonsuz Nurla Yolculuk Sınavı'nda Efendimizin hayatını en ince ayrıntısına kadar okuyan ve bilen kimselerle yine Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyerek hafızlığını tamamlayan ve ödül olarak umre seyehati kazananlarla bu yolculuğu yapmak çok güzel bir duyguydu. Yolculuğumuzun baştan sonuna kadar manevi havadan bir an olsun eksilme yaşanmadı.” diye konuştu.
30 Ocak’ta Samsun’dan törenle uğurlanan ödüllü umreciler dün Samsun havaalanında yine yakınları tarafından çiçeklerle karşılandı.

Editör: TE Bilisim