MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Eskişehir’in tarihi Odunpazarı evlerini bu yıl 4 milyon turistin gezmesi bekleniyor. Geçen yıl ise tarihi evlere 3,5 milyona yakın turist gezmişti.

        2013 yılının Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti Eskişehir'in tarih ve kültür merkezi Odunpazarı, bu yıl da yerli ve yabancı turisti ağırlamaya hazırlanıyor.

        Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, sivil Türk mimarisinin en güzel örneklerine ve yüzlerce anıt esere ev sahipliği yapan tarihi Odunpazarı'ndaki 'Odunpazarı Evleri Yaşatma Projesi'nin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Proje kapsamında 2005'ten bu yana 300 ev, 3 camii, bir külliye, 2 çarşı, bir kervansaray, bir han ve 15 çeşmeyi yeniden hayata döndürdüklerini belirten Başkan Sakallı, bu yıl tarihi Odunpazarı evlerini 4 milyona yakın turistin gezmesi beklediklerini vurguladı. Geçen yıl ise bölgeye 3,5 milyona yakın turist gezdiğinin altını çizen Başkan Sakallı, bölgedeki tarihi, kültürel dokuyu restore etmeyi amaçladıklarını ancak büyük kültür ve medeniyet projesi ile sadece sokakların restorasyonu değil, aynı zamanda tarihi semtte yaşayan insanların sosyo-ekonomik, sosyo-kültürel yapısını da iyileştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

        Odunpazarı'nı 8 yılda Türkiye'nin yeni kültür, tarih turizmi merkezi olmasını sağladıklarının altını çizen Sakallı, "Bugün Odunpazarı, çarşıları, camileri, külliyeleri, hanları, arastaları, çeşmeleri, kır kıraathaneleri, butik otelleri; ışıltılı sokakları ve geleneksel el sanatları dükkânları ve atölyeleri tarihi ve mimari dokusu ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi." diye konuştu.

        Odunpazarı'nı Eskişehir'in ticari, ekonomik, kültürel ve sosyal alanda en önemli aktörü haline getireceklerinin altını çizen Sakallı, “Böylece Odunpazarı'nı şehrimize yılda on bin kişilik istihdam ve 500 trilyon ekonomik katkı sağlayan önemli bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz. Safranbolu’nun 35, Beypazarı’nın 15 yılda kat ettiği mesafeden daha fazlasını sekiz yıl gibi kısa bir sürede kat ettik. 2013 yılı içerisinde de 40 sokakta 400 evi daha restore etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim