LAVANTA KOKULU KÖY LAVANTA KOKULU KÖY
Eskişehir merkez Odunpazarı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Yapı Ruhsat Bilgi Sistemi" tanıtıldı. Artık vatandaş belediye’ye gelip gitmeden internet üzerinden tek tuşla yapı ve ruhsat işlerini yapabilecek.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanları, Yapı Denetim Firma yetkilileri, Meslek Odaları temsilcileri ve Akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, projenin amaç ve hedefleri hazırlanan sunumla anlatıldı.

Odunpazarı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü ve Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ömür Aşıkoğlu, günümüz dünyasının hızında en değerli olgunun zaman olduğu ifade dikkat çekti. Aşıkoğlu, bundan hareketle belediye bünyesinde gerçekleştirilen işlemlerin takibi ve sonuçlandırılması için belediye’ye gelip gitmek için harcanan zamanın önüne geçilmesinin hedeflediklerini kaydetti.

Günümüz teknoloji ağının avantajlarından yararlanarak hem çağa yaraşır, hem de kayıt altına alınarak belediye bilgi arşivini oluşturan bir sistem kurulduğunu vurgulayan Aşıkoğlu, bu sistemde varılmak istenen noktaya evden, işten başvurularak inşaat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi alınabilinmesinin sağlanması olduğunu söyledi. Proje kapsamında E-ruhsat ve E-iskân düzenlenmesiyle ilgili çalışmaların da hedeflendiğini anlatan Aşıkoğlu, konu ile ilgili Bakanlık ve Müdürlüklerle görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim