Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı Bariyerlere saplandı! İstanbul güne 'kilit trafik' ile uyandı
Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) tarafından üyelerine yönelik İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu ile ilgili eğitim verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş İş Müfettişi İbrahim Etral tarafından veriler eğitim OGİAD Ali Kabul toplantı salonunda yapıldı.

Eğitim programında kısa bir konuşma yapan OGİAD Başkanı Mahmut Keten, “OGİAD olarak iş adamlarımızı yeni çıkan kanun, yasa çerçevesinde yetkili uzmanlarca bilgilendirme programları yapıyoruz. Bu kapsamda bugünde dernek olarak üyelerimize yönelik 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasası ile ilgili bilgi edinmek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş İş Müfettişi İbrahim Etral bey’i davet ettik. Ben kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş İş Müfettişi İbrahim Etral, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu bilgilendirme programı çerçevesinde yasanın çok önemli maddeleri olduğunu belirterek, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde, işverenlerin yükümlülükleri, işçilerin yükümlülükleri, İSG hizmetleri, risk değerlendirme, idari para cezalarının öneminden bahsetti.

Bu kanunun amacının işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemek olduğunu belirten Etral, kanun kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda işveren ve işçinin mağdur duruma düşmemesi için gerekenin yapılmasını ve anlaşılmayan hususlarda teknik uzmanlardan bilgi alınmasını söyledi.

Editör: TE Bilisim