MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) bünyesinde bulunan Muhasebe 2. Öğretim bölümleri kapatılarak Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün belirleyeceği başka bir yere nakledilecek. Vakfıkebir MYO Muhasebe 2. Öğretim Bölümü’nde 56 öğrenci öğretim görüyor. Toplam bin 420 öğrencisi bulunan Vakfıkebir MYO’da bu bölüm kapandığında öğrenci sayısı bin 364’e düşecek. Bu eksilmenin yeni bölümler açılarak kapatılabileceği belirtildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Alp konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversite Senatosu, KTÜ’ye bağlı meslek yüksekokullarında yeniden yapılanma sürecinde teknik ve sosyal programların her ikisini de bünyesinde bulunduran MYO’ların belirlenen bir alanda branşlaşması ve daha kaliteli eğitim vermeleri amacıyla bazı MYO’ların teknik, bazı MYO’ların ise sosyal programlar bulundurması karara bağlanmıştır. Mevcut durumda Maçka MYO, Trabzon MYO ve Beşikdüzü MYO teknik ve sosyal programların her ikisini de bulundurmaktadırlar. Ancak, söz konusu yeniden yapılanma sürecinde senatonun aldığı karar gereğince Maçka MYO ve Trabzon MYO teknik programları bünyesinde bulundururken, Beşikdüzü MYO ve Vakfıkebir MYO ise sosyal programları bünyesinde bulunduracaktır." dedi.

Doç. Dr. Alp, ilk bakışta teknik programların kapatılması öğrenci kaybı olarak nitelendirilirse de gelecek yıllarda bu açığın en kısa zamanda yeni bölümler açılarak kapatılabileceğini söyledi. Alp, sözlerine şöyle devam etti: "Şöyle ki; Trabzon MYO ve Maçka MYO’daki sosyal programlar kapatılınca bu meslek yüksekokullarındaki öğretim görevlileri Vakfıkebir ve Beşikdüzü MYO kadrolarına katılacaktır. Dolayısıyla YÖK’ten yeni kadro talebi süreci için zaman harcamadan yeni bölümlerin açılması için en kısa zamanda girişim yapılarak, yeni bölümler açma suretiyle bu öğrenci kaybı giderilecektir. Ayrıca Vakfıkebir ve Beşikdüzü MYO’lardaki sosyal programların bölgede başka MYO’larda olmaması da Vakfıkebir ve Beşikdüzü MYO’ların öğrenci sayısının belli bir seviyenin üzerinde kalmasını sağlayacaktır.”

        “VAKFIKEBİR MYO VE BEŞİKDÜZÜ MYO EN ŞANSLI MYO'LAR OLACAK”

Doç. Dr. Hakan Alp, üniversite senatosunun meslek yüksekokullarının dalında uzmanlaşması düşüncesinin YÖK’ün tasarrufları dahilinde olduğunu ifade etti. Alp, "Ayrıca ülke genelinde Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler MYO ve Sosyal Bilimler MYO, Antalya MYO, Mersin MYO gibi bazı meslek yüksekokullarında da bu tür teknik ve sosyal programlar ayırımının yapıldığını görmekteyiz. Gelecek yıllarda Vakfıkebir MYO ve Beşikdüzü MYO, KTÜ’de sosyal programların açılması söz konusu olduğunda en şanslı meslek yüksekokulları olacaklardır. Sayın Rektörümüz teknik ve sosyal programları birbirinden ayrılan meslek yüksekokullarında yeni bölümlerin açılması için her türlü desteği vereceklerini senato toplantısında ifade etmişlerdir. Özellikle teknik programların KTÜ’de belirlenen meslek yüksekokullarında bulunmasının, bu programlarda eğitim –öğretim açısından teknik cihaz ve aletlerin alımı, bakımı fazla maliyet gerektirdiğinden bu programların belirlenen MYO’larda toplanmasının üniversitemize daha az maliyet getireceği düşünülmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu'nun, bilgi işleme kapasitesi yüksek, tecrübe ve beceriyi esas alan bir yükseköğretim kurumu olarak sigortacılık, bankacılık, muhasebe ve maliye sektörleri için gerekli olan nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamayı kendisine misyon edindiğinin altını çizen Doç. Dr. Alp, şunları dile getirdi: “Yüksekokulumuz yaptığı çalışmalarla 2011–2012 Eğitim – Öğretim yılında ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazanmıştır. Böylece Türkiye'de bu iki belgeye sahip tek meslek yüksekokulu olmuştur. Öğrencilerimize daha kaliteli eğitim nasıl verebiliriz tek düşüncemizdir. Bu amaçla her ay yüksekokulumuz bünyesinde öğrencilerimizi mezun olduktan sonra istihdam edilecekleri sektörlerin önde gelen temsilcileri ile buluşturan konferans, seminer ve kariyer günleri düzenlemekteyiz. Ayrıca öğrenciler okuldan mezun olduklarında onları diğer mezunlara karşı daha avantajlı konuma getirecek olan en az on tane katılım belgesine sahip olmalarını sağlamaktayız. Bununla beraber öğrencilerimizin yoğun ders temposundan biraz uzaklaşmak, biraz kendilerine vakit ayırabilmeleri için yine yüksekokul bünyemizde halk oyunları, tiyatro çalışmaları yapılmakta bunların yanı sıra sinema gösterimi, garden party gibi sosyal etkinliklerde düzenlenmektedir. Bu sebeplerden dolayı öğrencilerimizin yüzde 66'sı Trabzon ili dışındandır.”

        “HEDEFİMİZ ÖĞRENCİ SAYIMIZIN ARTIRILMASI, YENİ BÖLÜMLERİN AÇILMASI”

    Doç. Dr. Alp, gelecekle ilgili olarak öğrenci sayısının artırılması, yeni bölümlerin açılması için yüksekokul yerleşkesindeki tek katlı binanın yıkılıp yerine daha kapsamlı yeni bir binanın yapılmasının ilk hedef olması gerektiğini kaydetti. Yüksekokul Müdürlüğüne atandığı günden beri çevre düzenlemeleri, rekreasyon alanlarının oluşturulması, kantin, kütüphane, çok amaçlı konferans salonu, yeni sınıfların oluşturulması, akademik ve idari personelin ofislerinin düzenlenmesi konularında ciddi yatırımlar yapıldığını anlatan Alp, bu amaçla başta rektör olmak üzere üniversite yönetimine ilçe ve şahsı adına teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim