YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin il milli eğitim müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında 7 merkez ilçedeki okullarda eğitim gören 6’ıncı sınıf öğrencileri kentin tarihi, sosyal ve kültürel mekanları ile Bilim ve Teknoloji merkezini gezme olanağı yakalıyor.

Bursa’nın değerlerinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması hedefiyle hayata geçirilen protokolle, merkez ilçelerdeki 6’ncı sınıf öğrencilerinin teknolojik gelişmelerin farkına varması, ilin tarihi, sosyal ve kültürel değerlerini tanıması amaçlanıyor. Her yıl yapılacak planlama ile 3 bin öğrencinin kentin değerlerini yerinde görmesi hedeflenirken, 19 Şubat’ta başlayan şehir turları 7 Haziran 2013’te sona erecek. Program kapsamında öğrenciler, Bursa Bilim Teknoloji Merkezi, Muradiye Külliyesi, Tophane, Ulu Cami, Kent Müzesi, Yeşil Türbe ve Emir Sultan Türbesi’ni geziyor ve bu noktalarda uzman rehberler tarafından öğrencilere bilgiler veriliyor.

Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 50’şer kişilik 2 araçla gezdirilen öğrencilerin ulaşımı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Editör: TE Bilisim