ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Kayseri’de üniversite öğrencileri, Çanakkale Savaşı’nın 100. yılını farklı bir etkinlikle andı. Öğrencilerin hem sokakta hem de tramvayda sergilediği oratoryo, vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Kökbir Eğitim ve Kültür Derneği üyesi üniversite öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Bürüngüz Cami önünde bir araya geldi. Öğrenciler, vatandaşların meraklı bakışları arasında kendilerinin hazırladığı “Özgürlük Ateşi” adlı oratoryoyu sahneledi. Saz ve gitar eşliğinde öğrenciler, Çanakkale savaşı anıları, şiir ve türküler seslendirdi. Yaklaşık 1 saat süren etkinlikte özellikle şehitlerle ilgili türküler dinleyenleri duygulandırdı. Vatandaşların bazıları banklarda oturarak bazıları da ayakta etkinliği takip etti. Sokak programı sonunda vatandaşlar öğrencileri ayakta alkışladı.

Öğrenci grup daha sonra tramvaya bindi. Orada da vatandaşların meraklı bakışları arasında saz ve gitar eşliğinde ‘Çanakkale Zaferi’ ve ‘şehitler’le ilgili türküler seslendirdiler. Hem sokakta hem tramvayda çok sayıda vatandaş, cep telefonuyla fotoğraf ve video görüntüleri çekti.

Her iki programla ilgili konuşan Kökbir Eğitim ve Kültür Derneği Kültür Sanat Komisyonu başkanı Selman Ağtaş, bu yıl Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olduğunu anımsattı. Gençler olarak Çanakkale Zaferi’ni salonlar yerine halkla birlikte meydanlarda anmak istediklerini ifade eden Ağtaş, etkinliğin amacına ulaştığını söyledi. Ağtaş, kendilerini takip eden herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim